Adana İş Kadınları Derneği’nin (İŞKAD) geleneksel olarak düzenlediği Çarşamba yemeklerinin bu ayki konukları Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer ve Osmanlı, Ortadoğu mutfakları üzerine restaurantlara danışmanlık hizmeti veren Yunus Emre Akkor oldu. İŞKAD’ın bir buçuk yılda Türkiye’de ses getiren projeleri yaşama geçirdiğini belirten İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, ABD Başkanı Obama’nın seçim çalışmalarında da İŞKAD’ın “Geleceğimiz Birlikte” sloganını kullandığını söyledi. Yemekte Akkor ve Gizer’e desteklerinden ve başarılarından dolayı plaket takdim edildi.

 

İŞKAD’IN SLOGANI OBAMA’NIN SLOGANI OLDU

Seyhan Oteli’nde düzenlenen yemeğin açılış konuşmasını yapan İŞKAD Başkanı Av. Türkmen görevde oldukları bir buçuk yıllık sürede İŞKAD olarak Türkiye’de ses getiren projeleri yaşama geçirdiklerin belirtti. “Geleceğimiz Birlikte” sloganıyla çalıştıklarını dile getiren Av. Türkmen, ABD Başkanı Barack Obama’nın da aynı sloganı İŞKAD’dan sonra kullandığını kaydetti.

 

“İŞKAD DOĞRU İŞLER YAPIYOR”

İŞKAD olarak “Türkiye’nin 2023 hedefine kadınlarla ulaşabileceğini” ifade ettiklerini anımsatan Av. Türkmen, aynı söylemin birkaç gün önce Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı tarafından dile getirildiğine dikkati çekti.  Av. Türkmen, “O nedenle İŞKAD olarak  öncelikli projelerimiz kadınların iş dünyasında çoğalması yönünde. Bunun dışında Yunus Emre Akkor gibi Türkiye’nin yüz akı kişileri konuk olarak ağırlamak bizim için hem onur hem de büyük bir mutluluk kaynağıdır. Çünkü biz İŞKAD olarak farklı konseptlere talibiz. İŞKAD, hem Adana’ya hem Türkiye’ye katkı koyan her insanla birlikte yürümeye devam edecek” diye konuştu.

 

OSMANLI DENİZ MUTFAĞI

 “Osmanlı Deniz Mutfağı”  adlı kitabıyla “Gourmand World Cook Book” yarışmasında “Best Fish and Seafood Book” (En İyi Balık ve Deniz Ürünleri Kitabı) kategorisinde “Winner Gourmand World Cook Book Awards” ödülüne layık görülen Yunus Emre Akkor ise kitabının içeriği ve Osmanlı’daki deniz mutfağı hakkında bilgiler aktardı.

 

“OSMANLI’DA 4500 METREKARELİK MUTFAKLAR VARDI”

Osmanlı’da deniz mutfağı kültürünün olmadığı yönünde yanlış bir algının olduğunu dile getiren Akkor, “Muhteşem Yüzyıl” dizisine de gönderme yaparak, “Osmanlı’da Muhteşem Yüzyıl’daki gibi 40 metrekarelik mutfaklar yoktu. 4500 metrekarelik mutfaklar kullanılıyordu” diye konuştu.

 

AKKOR VE GİZER’E PLAKET

İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Türkmen, Akkor’a başarılarından dolayı, ATO Başkanı Ali Gizer’e de İŞKAD’a verdiği desteklerden dolayı plaket takdim etti. Av. Türkmen, “Sayın Ali Gizer her zaman yanımızda oldu. Biz onu hep bir oda başkanı değil yakınımız gibi gördük, O da öyle davrandı. Yaptığımız her çalışmada ne zaman yardım istediysek yardımını esirgemedi. Onun için böyle bir plaketi takdim etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ASIL ÖNEMLİ OLAN İŞKAD’IN BAŞARILI ÇALIŞMALARI”

Plaket için İŞKAD’a teşekkür eden Gizer ise, “Elif Doğan başkanım ‘Bizim destekçimiz ol’ dedi ama asıl önemli olan İŞKAD’ın başarılı çalışmaları ile güzel ve özel projeleri. Ben Adana için yapılmış ve yapılacak sağlıklı her projenin arkasındayım. İnşallah benden sonra gelecek arkadaş da aynı duygular içerisinde olacak” şeklinde konuştu.