Beraberinde İŞKAD YK Üyesi Sakine Gökdoğan, üye Filiz Yaldız ve Genel Koordinatör Ufuk Armağan ile Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe’ye nezaket ziyaretinde bulunan Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Berman Mantı, “Biz, Finansa Okur Yazarlığa hem kadın nezdinde hem iş dünyası nezdinde gereken hassasiyetin ve ciddiyeti gösterilmesi    gerektiğini düşünüyoruz. İş insanları özellikle bu dönem global ekonomik konjonktürü de yakından takip etmeleri gerekiyor. Çünkü piyasalar çok hızlı yön değiştiriyor. Dünyada uzun zamandır var olan trend karlı büyümek değil, her sene artan oranda karlı büyümek. Bizim sağlıklı şirketler yaratmak ve sürekliliklerini sağlamak amaçlı finansı bilmemiz bu okur yazarlık seferberliğini iş dünyası olarak başlatmamız gerekiyor. Biz bu kapsamda ilk eğitimi İŞKAD olarak Ocak ayı içerisinde planlıyoruz ve tüm iş dünyasını davet edeceğiz. İŞKAD olarak bizim odaklandığımız üç hedef odağımız var. Bunlardan biri finansal okur yazarlık. Bu anlamda bu eğitimleri tüm KOBİ’lerin alması için ticaret odamızla entegre bir şekilde bu eğitimleri yaygınlaştırmak istiyoruz.” dedi.

MENEVŞE, “GİRİŞİMCİ KADIN SAYISI ARTARSA ADANA ZENGİNLEŞİR”

Bir çok firmanın bilançosunda borçlanma oranlarının yüksek göründüğünü, firmaların kapasiteleri oranında borçlanmaları gerektiğini ifade eden Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, “Firmalar önlerini görerek, havayı teneffüs ederek ona göre borçlanmalıdır. Asıl olan finans sorunu yaşamadan şirketin finansını çevirebileceği noktada olmasıdır. Büyük şirketlerin finansla ilgili yetişmiş elemanları var ya da dışarıdan profesyonel yardım alıyorlar. Bu nedenle KOBİ’lerin finans okur yazarlığı eğitimi almasını önemsiyorum. Her işletme finans konusunda bilgi sahibi olmalıdır.”

İş kadınlarının Adana’da etken olmasını arzu ettiklerini de söyleyen Başkan Atila Menevşe, “Çünkü Adana’da yeterli sayıda iş kadını ya da girişimci kadın göremiyoruz. İş kadınlarının Sivil Toplum Kuruluşları ve meslek oda yönetimlerinde daha çok yer almasını bekliyoruz. İş kadınları ne kadar çok devreye girerse Adana’nın yarattığı katma değer fazlalaşacaktır. Böyle olunca da Adana zenginleşecektir. Önemli olan Adana’da girişimci kadın sayısını arttırmak. Kadınlarda bu potansiyel var. Kadınların girişimci olmasını bütün arzumuzla yürekten destekliyorum. Bu konuda Ticaret Odası olarak da yapılacak her türlü projenin içerisinde olmaktan hoşnut oluruz.” diye konuştu.