Adana İş Kadınları Derneği yönetim kurulu ve üyeleri  “Kızlarımız Girişimci Olsun” Projesi kapsamında Tepebağ Lisesi’nin kız öğrencileriyle buluştular.  İş yaşamındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan İŞKAD üyesi Esin Parlak, başarının yolunun azimle,  özverili bir şekilde emek harcamaktan geçtiğini söyledi.

Tepebağ Lisesi’ndeki bulaşmada İŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi Demet Nazik, İŞKAD üyeleri Şule Anaç ve Esin Parlak’ın annesi Süheyla Akdeniz de hazır bulundu. Seminerin açılış konuşmasını yapan İŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve proje koordinatörü Ayfer Köni, projenin kızların gelecekte girişimci olup istihdam sağlayan iş kadınları olmasına öncülük etmek olduğunu bildirdi.

 

Girişimciliğin ne olduğunu kendi hayatından örnekler vererek anlatan seminerin konuşmacısı İŞKAD üyesi Esin Parlak, herkesin başarılı olmayı istediğini ancak başarıyı elde etmek için gerekli özveriden çok kişinin kaçındığını belirtti.

Parlak, “Pek çok kişi kendi işini kurmayı, işinin patronu olmayı hayal eder. Ancak bunun olduğunuz yerde olamayacağını bilmelisiniz. Gençlerin geleceğe yönelik hayallerini gerçekleştirebilmeleri için özverili bir emek harcamaları durumunda azimlerinin başarıya dönüşme olasılığının yüksek. Ya da evinizde oturup başkalarından gelecek maddi katkılarla hayatınızı sürdürmeyi tercih edebilirsiniz” dedi.

 

İnsanların doğası gereği her şeyi kolay elde etme arayışı içinde olabileceğine dikkati çeken Parlak, başarı için ödenmesi gereken bedel olan özveri ve emeğin de mutlaka harcanması gerektiğini söyledi.

Parlak, “Peşinde koşmadan, uykusuz geceler geçirmeden, kaybetme riski taşımadan, gözlerimiz yanmadan, belimiz ağrımadan, ayaklarımız yorulmadan ve beynimiz zonklamadan ulaşabileceğimiz mesleklerin ve iş hayatının olmayacağını unutmamalıyız” diye konuştu.

 

Öğrencilere “Ne iş yaparsanız yapın severek yapın. Kendinizi işiniz konusunda sürekli yenileyin ve geliştirin” önerilerinde bulunan Parlak şöyle konuştu:

“İşinizi iyi yaparsanız insanların gelecekte kapınızı en az bir sefer çalacağını unutmayın. Ya biri sizin elinizden tutacaktır ya da kartını uzatacaktır. Biri size kartını uzattığında bunu muhakkak alın ve risk almaktan korkmayın. Unutmayın limanda duran gemi güvendedir ama bir müddet sonra altı çürür.”

 

Parlak’ın konuşmasının sonrasında öğrenciler geleceğe dair hayallerini paylaşıp sorularla nasıl girişimci olunabileceğini irdelerken, Esin Parlak ve Ayfer Köni, İŞKAD’ın düzenlediği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm okulları kapsayan “Ben de girişimci olmak istiyorum!” konulu fikir yarışması hakkında bilgiler verip öğrencilerden yarışmaya katılmalarını istedi.