4 yıl sonra güncellenen yeni fiyat tarifelerinin önümüzdeki haftadan itibaren esnaflara dağıtılacağı bildirildi.

Adana Yorgancılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yahya Yılmaz, konuyla ilgili daha önce yorgancı esnafı ile yaptıkları istişare toplantısında, yeni bir fiyat tarifesi hazırlamanın elzem haline geldiğini gördüklerini, bu amaçla oluşturdukları komisyonda vatandaşlara sunacakları yeni fiyat tarifesini belirlediklerini duyurdu.

 

Başkan Yılmaz, hazırlanan yeni fiyat tarifesinin TESK ve alt birimi olan Adana ESOB Yönetim Kurulu tarafından da incelenerek, imzalandığına işaret ederken, kaybolmaya yüz tutan meslekler arasında bulunan yorgancılık mesleğinde çalışan esnafların, artan maliyetler ve hayat pahalılığı nedeniyle alın teri ve el emeğinin karşılığını almakta zorlandıkların belirterek, “Mesleki ve ekonomik manada ayakta kalma mücadelesi veren esnafımızın, alın teri döküp, göz nuru ile ürettiği malların satışından hak ettiği ücreti alamaması sorun haline gelmişti. Meslektaşlarımız, istişare toplantımızda yeni bir fiyat tarifesi konusunda ısrarcı oldular. Biz de gereğini yaptık ve yeni bir fiyat tarifesi oluşturduk.  Gerekli izinleri aldık ve bu tarifeleri önümüzdeki haftadan itibaren esnaflarımıza süratle dağıtacağız”dedi.

 

Oda Başkanı Yılmaz, yorgancı esnafına nefes aldıracak yeni fiyat tarifesini imzalayarak dağıtımına izin veren TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ı da makamında ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Birlik Başkanı Barışık da, esnaf ve sanatkârlarca üretilen mal ve hizmetler için uygulanacak fiyat hadlerini gösteren tarifeyi onaylama yetkisinin, 5362 Sayılı Kanunun 62.Maddesi gereği odaların bağlı bulundukları Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne ait olduğunu, bu paralelde yapılan çalışmaların, kendilerine getirildiğini, gerekli inceleme sonrası onay yapıldığını belirtirken, “Fiyat tarifeleri, esnaf ve vatandaş arasında güven kaynağıdır. Çünkü iş yaptıran vatandaş, istenen ücretin az ya da çok olduğu konusunda resmi tarifeyi görürse şüpheye düşmez. Gönül rahatlığıyla işini yaptırır. Yorgancı esnafımız için hazırlanan yeni fiyat tarifesi hayırlı olsun, bol ve bereketli kazançlar getirsin”dedi.

 

Adana Yorgancılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın Yeni Fiyat Tarifesi şöyle:

 

İpek Yorgan Dikimi – Eski Fiyat:150 TL – Yeni Fiyat: 250 TL.

Beyaz Yorgan Dikimi (Çift Kişilik) – Eski Fiyat:30 TL – Yeni Fiyat: 40 TL

Beyaz Yorgan Dikimi (Tek Kişilik) – Eski Fiyat:25 TL – Yeni Fiyat: 35 TL

Yastık Yapımı – Eski Fiyat: 4 TL – Yeni Fiyat: 5 TL

Pamuk Atımı – Eski Fiyat: 2 TL – Yeni Fiyat: 2.50 TL

Minderli Koltuk Dikimi: Eski Fiyat 150 TL – Yeni Fiyat: 250 TL

Mindersiz Koltuk Dikimi: Eski Fiyat 100 TL – Yeni Fiyat: 200 TL

Çekyat Örtüsü Dikimi: Eski Fiyat 40 TL – Yeni Fiyat 50 TL

Divan Takımı Dikimi: Eski Fiyat 40 TL – Yeni Fiyat 50 TL

Sandalye Örtüsü Dikimi (Takım): Eski Fiyat: 80 TL – Yeni Fiyat: 100 TL “