Bölgesel ekonomi gazetesi Refleks’in ‘İş’e Yarayan Toplantılar’ etkinliğinin konuğu olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) proje uzmanlarından Efe Uyar, “Yöneticisi kadın olan her bir işletmenin en fazla 10 bin avroluk kullanabileceği destek programından Adana da yararlansın istiyoruz” dedi. Programdan yararlanması kabul edilen şirketlerin danışmanlık giderlerine yüzde 70 oranında hibe desteği sağlandığını belirten Uyar, ayrıca kadın işletmelerine EBRD’nin fonuyla çok uygun koşullarda kredi desteği verilebileceğini kaydederek, “Bu çerçevede bu ay Vakıfbank ve Finasbank aracılığıyla kredi kullandırma işlemine başlanıyor. Bu aracılığa 4 banka daha eklenecek. Programın kadın girişimciliğine ve istihdamına önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 
KENT EKONOMİSİNE POZİTİF KATKI
Toplantının açılışında konuşan Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden, İstanbul, Ankara ve Gaziantep’te oluşumunu tamamlayan EBRD’nin hizmetlerinden Adana’nın da yararlanması gerektiğini söyledi. Adana’da kadınların yönettiği çok başarılı firmaların bulunduğuna dikkat çeken Özden, “EBRD ile birlikte Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen programdan daha fazla kadın girişimcinin yararlanması için çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda alınacak her destek kent ekonomisine pozitif yansıyacak” ifadelerini kullandı.  
DANIŞMANLIKTAN MENTÖRLÜĞE HİZMET
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan EBRD Proje Uzmanı Gökmen Ataş ise, program kapsamında ‘Küçük İşletme Destek Ekibi’ hakkında bilgiler verdi. Ataş, “Bu ekip, birlikte çalıştığı deneyimli ve başarılı danışmanlar aracılığı ile strateji, pazarlama, organizasyon, operasyon, bilişim ve iletişim teknolojileri, mühendislik çözümleri, kalite yönetimi, enerji ve kaynak verimliliği, çevre yönetimi ve muhasebe/raporlama gibi alanlarda kadın işletmelerinin danışmanlık desteği alabilmelerini sağlamaktadır” şeklinde konuştu.