S.S.Toros Kadın İnisiyatifi; İstihdam, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi tarafından uygulanan Avrupa Birliği fonlarından finanse edilen TR2009/0136.02-02/087 referans numaralı ‘’Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılığın Önlenmesinde Yenilikçi Yaklaşımlar’ projesi kapsamında, kadının istihdama katılımının sağlanarak, şiddet görme riskinin önlenmesi amacı ile mesleki eğitim kursları ve girişimcilik eğitim uygulamaları gerçekleştirildi.

Kurslar; Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezinde düzenlendi. Proje kapsamında 50 kadına gruplar halinde hasta kabul kayıt, hazır giyim, kuaförlük, bilgisayar operatörlüğü alanlarında mesleki eğitim kursları düzenlendi.

50 kadına da iki grup halinde girişimcilik eğitimleri verildi. Eğitimler sonunda mesleki eğitim kursları ile beceri kazandırılan 50 kadın MEB onaylı ulusal geçerliliğe sahip kurs bitirme sertifikası ile desteklenirken girişimcilik eğitimlerini başarı ile tamamlayan 50 kadın ise MEB onaylı girişimcilik belgesi aldı.

Proje uygulayıcı kooperatif yetkilileri yaptıkları açıklamada kadının istihdama katılamamasının yoksulluğu artırma yanında, statü gelişimini engellediğini, şiddete maruz kalma riskini artırdığını ve toplumsal cinsiyet değerleri karşısında savunmasız kıldığını belirttiler.TOROS Kooperatifi yetkilileri, “Kadının istihdama katılımında mesleki eğitim kursları ve girişimcilik eğitimlerinin lokomotif rol üstlendiğini, bu uygulama ile kadının nitelikli işgücü piyasasına erişimi ve istihdama katılımı sağlanarak şiddet görme riski azaltılmaktadır” dediler.

Bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını öngördüklerini belirten kooperatif yetkilileri pilot uygulamaya ev sahipliği yaparak desteklerini esirgemeyen Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent TURAN ve müdür yardımcısı Necdet KOÇER’e projeye sağladıkları destek nedeniyle teşekkür ettiklerini belirttiler.