MURAT BARHUN - SON NOKTA GAZETESİ
Adana’da son aylarda Kahve kafeler arttı. Özellikle Bulvarlarda her 100 metreye bir açılan Kahve kafelerle ilgili Adana Lokanta,  Kafeterya, Lokanta, Bar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Arslan’dan farklı bir yaklaşım geldi. Özellikle Bulvarlar üzerinde açılan ve insanların rağbet gösterdiği Kahve Kafelerin sektörü canlandırdığını belirten Arslan, sektörün temsilcileri olarak bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.

KAHVE KAFELER SEKTÖRE CANLILIK KATTI

Yiyecek- içecek sektöründe yasal izinleri almış tüm sektör temsilcilerinin hijyen eğitimi almasının zorunlu olduğunu anlatan Arslan, “Son zamanlarda artan Kahve kafelerde yiyecek – içecek sektöründe olduğu için onlarda yasal izinleri alması gerekiyor. Bu yasal izinler çerçevesinde mutfağı ve çalışma şartları uygun şartlara getiriliyor. Buralar ayaküstü yerler değil. O nedenle buraları destekliyoruz. Kahve kafeler ayrıca kent ekonomisine canlılık getiriyor” dedi.

DÜNYANIN HER YERİNDE “BULVAR KAFE” VAR

Kahve kafelerin özellikle Bulvarlarda kaldırıma sandalye masa atılarak faaliyet gösterdiğini anımsatan Adana Lokanta,  Kafeterya, Lokanta, Bar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Arslan,  Dünyanın her yerinde bu tür bulvar kafelerin olduğunu anlattı.  Arslan, “Bulvar Kafeler son 2-3 yıldır kent kültüründe yerleşmeye başladı.   Kahve Kafelerde bu düşüncenin devamı niteliğinde.  Bana göre de olumlu bir gelişme var. Yıllardır çağdaş ülkelerin hepsinde Bulvar kafe anlayışı hâkim.  Ancak bu tür yerler yaya geçişini engellemeli ve mutlaka belediyelerden izin almalı. Belediyeler de şartlar uygunsa bu tür işletmelere kolaylık sağlamalı. Bu bence kentin estetiğine de katkı sağlayan bir uygulama.  Ayrıca ekonomiye de olumlu etki verip canlılık sağlıyor” şeklinde konuştu.