HiltonSA Adana ve Mersin İnsan Kaynakları ekibinin de hazır bulunduğu etkinlik kapsamında bir konuşma yapan HiltonSA Adana ve Mersin Otelleri Genel Müdürü Elif Yazoğlu, Adana BTÜ’lü öğrencileri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yazoğlu, Hilton Otelleri olarak küresel anlamda düzenledikleri kariyer etkinlikleri ile amaçlarının nitelikli, günün gereklerine uygun becerilere sahip gençlere ulaşmak olduğunu vurguladı.
Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy etkinlikte yaptığı konuşmada kariyer fırsatlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini, okul başarısının yanı sıra özellikle sosyal ilişkilerde başarının önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ersoy, kendi tecrübeleri üzerinden öğrencilere tavsiyelerde bulunurken, “Bir hedefiniz olsun, bu hedefin basamaklarını tek tek ama emin adımlarla çıkın. Yaptığınız her işte en iyi olmayı hedefleyin. Bu etkinliğin kariyerinizi planlama konusunda faydalı olacağına inanıyorum. Bizleri ağırlayan Adana HiltonSA yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.  
Konuşmaların ardından Adana BTÜ Dış İlişkiler Birim Başkanı Yrd. Doç. Dr. İ.Efe Efeoğlu, öğrencilere “İş Hayatında Sağlıklı ilişkiler Yaşamak” konulu bir seminer verdi. Efeoğlu, iş hayatındaki başarının büyük oranda iletişim becerilerine bağlı olduğunu, bu anlamda göz önünde bulundurulması gereken bazı kavramlar olduğunu belirterek, bu kavramlar içerisinde özellikle, algı, empati ve kişilik özelliklerinin yer alması gerektiğini belirtti.
Etkinlik kapsamında farklı departmanlarca oluşturulan standlarda, departman yetkilileri kendi alanlarına giren konularda öğrencilere bilgi verdi. HiltonSA Eğitim Müdürü Seher Kuçer, farklı organizasyonlarla Adana BTÜ ile iş birliklerini sürdürme arzusunda olduklarını söyledi.