TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık ile Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur’un da katıldığı eyleme, Kasaplar Çarşısı esnafı ile vatandaşlar da destek verdi.

Esnafların, çarşı içinde mangal kurup, sucuk pişirerek yaptığı eyleme, Adana ESOB Başkan Vekilleri Nihat Sözütek ve Mustafa Göktaş ile çeşitli esnaf odası başkanları da katılırken, Birlik Başkanı Kazım Barışık yaptığı konuşmada, Bakanlığın kasap esnafını zora düşürecek bu kararını yeniden gözden geçirmesini isterken, “Bu durum kasap esnafının zararınadır. Biz de sizlerin zararına olan bir duruma karşı durmak için yanınızdayız. Biz küçük esnaf ve sanatkârlar olarak kimseden bir destek, teşvik istemeyiz. Kendi sermayemizle işimizi kurar, ailemizin nafakasını çıkarmak için çalışır, istihdam oluşturur, işsizliğe çözüm oluruz.  Sizin hak ve menfaatlerine olan yasalara karşı çıkmak için buradayız. Kendi meselesine sahip çıkmayanlar, ileride hiçbir şekilde bizim sahibimiz yok diyemez. Siz de meselesine sahip çıkın, sesinizi yükseltin”dedi.

Federasyon Başkanı Yalçındağ da, 13 Şubat 2015 tarihinde yayınlanan Et Tebliği’nin kabul edilemez olduğunu ve gereken itirazları yaptıklarını belirtirken, bu organizasyonu yapan Adana Kasaplar Odası Başkanı M.Saruhan Yağmur ile destek için Hatay, Osmaniye, Mersin, Antalya, Kırıkkale’den gelen oda başkanlarına ve etkinliğe destek veren Birlik Barışık ve yönetimine de teşekkür etti.

Yeni Et Tebliği ile bundan sonra sucuk ve köfte yapamayacağına göre iş yapamaz duruma düşeceklerini belirterek, “Buyurun anahtarları da Bakanlığa verelim. Ne olacak bu kadar esnaf. Bu yönetmelikle kendi içlerinde çelişiyorlar. Bu yönetmelik, 5 tane sanayicinin işlerini geliştirmesine hizmet edecek. Başka bir izahı yok. Adana neyi ile ünlüdür, kebabı ile ünlüdür. Etsiz kebap olur mu? Sizler de odanıza, federasyonunuza sahip çıkın, bizler de sizler için gereken mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Bu tebliğ ya düzelecek, ya düzelecek, başka yolu yok. Bundan sonra sesimizi daha gür çıkaracağız. Biz bu meselenin çözümü için Sayın Bakan’dan randevu talep ettim. Müsteşarı ile görüştük, anlattık derdimizi. Bu sıkıntının çözülmesi gerek. Hiçbir şey aniden yapılmaz dedik. Bu tebliğ kanuna aykırı. Tebliğ kanunun üstünde olamaz. Devletimiz ile mahkemelik olmak istemiyoruz”diye konuştu.

Daha sonra çarşı içinde kurulan mangalda pişirilen sucuklar