Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatörü Gülnur Şahin ile BTÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dilek Penpece’nin de katıldığı bilgilendirme toplantısında düzenlemiş oldukları etkinlikler hakkında bilgilendirme yapan Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav,”Yaptığımız çalışmaların olumlu dönüşleri beni mutlu etmektedir. Çalışmalarımızın yankıları Adana dışına taştığı gibi uluslar arası arenadayız. Bu başarı hepimizin bu anlamda kulübüme ve tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Misafirlerimiz için biraz kendimizden bahsedeyim. BPW Mesleği, işi ya da uzmanlık alanı ne olursa olsun, çalışma hayatının içindeki her kadına destek olmak amacıyla kurulmuştur. Kulübümüz çalışma hayatının içindeki her kadının profesyonel birikimini ve liderlik kapasitesini arttırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirmeye yönlendirmektedir. Amacımız Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'nin sağlanmasına yönelik olarak geliştirilen politikaların, toplumun her alanında kabul görmesi ve tüm karar alma mekanizmalarına ulaşan kadın sayısının her geçen gün artmasıdır” diye konuşan Katlav, ayrıca kulüp seçimlerinde yapılan değişiklikler konusunda üyelerini bilgilendirdi.

 

PUDUHEPA, HİTİTLERİN HÜRREM SULTANIDIR

Puduhepa’nın Adanalı akıllı bir kadın olduğunu söyleyen Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Girginer,”Puduhepa, MÖ 13. yüzyılda yaşamış Hitit hükümdarı III. Hattuşili'nin karısı ve Hitit İmparatorluğu'nun kraliçesidir. Devlet idaresini bilen, yıllarca babasıyla birlikte en büyük tanrıçanın tapınağı yönetmiş bir insan. Hitit dünyasının baştanrıçası olan Puduhepa belediye başkanlığı ve yargıçlık yapmıştır. Yani Hitit döneminin Hürrem Sultanı diyebiliriz. Kadeş savaşından sonra daha güçlü hale gelen Puduhepa anlaşma mührünü eşiyle birlikte basmıştır. Dolayısıyla Adananın o güçlü kadınını Adana için yeni bir marka hatta bir desinasyon olarak önermek istiyorum” şeklinde konuştu.

BPW Adana Kulüp Başkanı Ayça Katlav, Puduhepa konusunda bilgilerini aktaran Doç. Dr. Serdar Girginer’e ve düzenledikleri etkinliklere katkı veren üyelere teşekkür ederek belgelerini vermesinin ardından Sağlıklı Yaşam Sektöründe Distrübütör olan kulüp üyesi Sinem Koşar kendi mesleğini tanıttı.