MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, “Veriler ekonomimizdeki canlılığı gösteriyor” dedi. 
Adana MÜSİAD Başkanı Burhan Kavak, Haziran ayı SAMEKS verilerinin İstanbul’da açıklandığını, SAMEKS Bileşik Endeksi’nin bir önceki aya göre 1,0 puan azalarak 54,5 değerine gerilediğini söyledi.  Endekste gözlenen bu azalışta hizmet endeksinin1,3 puan azalarak 55,2 puana gerilemesi etkili olduğunu, sanayi endeksinin de 0,4 puan azalışla 55,4 puana gerilediğini belirten Kavak, “Gözlenen azalışa rağmen SAMEKS’in 54,5 puanlık değeri, Türkiye’de canlı olduğunu gösteriyor” dedi. 

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ OLUMLU YANSIDI

Şubat ayında başlatılan ‘İstihdam Seferberliği’nin işgücü piyasalarına olumlu etki yaptığını anlatan Kavak, Türkiye ekonomisinin 2017 yılının 1. çeyreğinde yüzde 5 ile piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde büyüme kaydettiğini hatırlatarak, “İkinci çeyrekte bu performansı da aşacağımızı tahmin ediyoruz” dedi. 

AVRUPA TOPARLANIYOR

Türkiye’nin her türlü sorununu ancak daha fazla üreterek çözebileceğini belirten MÜSiAD Adana Başkanı Burhan Kavak, “Ekonominin moral bozukluğuna tahammülü olmaz. Daha iyi veriler için daha çok çalışacağız. Dünya ekonomisinde de başta Avro bölgesi olmak üzere bir toparlanma söz konusu. 2017 yılı Haziran ayında küresel ekonomideki temel gündem maddeleri FED’in politika faizini 25 baz puanı artırması ve Avro Bölgesi ekonomisinde toparlanma sürecinin hızlanması oldu. Bütün bunların ekonomimize olumlu yansıması olacak” diye konuştu.