Aydınlı Grup Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’su Ahmet Sait Kavurmacı, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) üyesi işadamları ile birlikte Adana Hilton’da bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. Sunumunu STV Haber Spikeri Asım Yıldırım’ın yaptığı programa Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Müftüsü Arif Gökçe, Defterdar Tamer Utkucu, TUSKON Başkan Yardımcısı ve ANSİFED Başkanı Ahmet Coşkun, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Gelir İdaresi Grup Müdür Yardımcısı Recep Yavuz, AGİD, BUGİAD, CEYGİD ve KOGİAD üyesi çok sayıda işadamı katıldı.

 

Peygamber Efendimiz’in (sav) ‘insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ diye buyurduğunu ifade eden Ahmet Sait Kavurmacı, aile büyüklerimizin de tek derdinin bu olduğunu söyledi. ‘İnsanlara nasıl faydalı olabiliriz’ diye işe başladıklarını söyleyen Kavurmacı, “Adil, dürüst, inançlara ve farklılıklara saygılı davranmaya çalışıyoruz.” diye konuştu. İş hayatında başarılı olabilmek için önemli işadamlarının ve girişimcilerin hayatlarını kapsayan çok sayıda kitaplar okuduğunu da belirten Kavurmacı, hikayelerinin Aydın’ın Karacasu ilçesinde başladığını söyledi. O dönemde okumanın çok kısıtlı olduğunu kaydeden Kavurmacı, babasının 5 çocuklu ailenin 4. ferdi olduğunu belirtti. Okumak isteyen babasına dedesinin, “Evladım ilkokulu bitirdin. Gel dükkanın içinde sana da bir iş verelim. Okuyupta devletin kasasında, milletin kesesinde gözün olacağına, gel yanımızda ol dinine, değerlerine sahip çıkan bir evlat olarak hayatını devam ettir” dediğini ifade eden Kavurmacı, “O dönemde, aileler evlatlarını okutabilmek için gurbete göndermek zorunda kalıyordu. Sağolsunlar, o dönemin kaymakamı ve jandarma komutanı babamın okuması için dedemden izin koparıyorlar. Ortaokul ve liseden sonra dedem babama, ‘Bu memleketten çık. Nereyi istiyorsan oraya git ve orada helal süt emmiş bir aile kızıyla evlen. Bu memlekete de dönme’ dedi. O zaman bu herkese çok garip gelmişti.” şeklinde konuştu.

 

“BABAMIN İŞ HAYATINA ATILMASINDA DÖNÜM NOKTASI OLDU”

Babasına; üniversiteyi bitirirken hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaimoğlu’nun “Mustafa sen üniversitede kalmak istiyorsun ama çok heyecanlı bir fıtrata sahipsin. Doğrular karşısında susmuyorsun. Biz bugünkü üniversite ortamında bir çok konuda susmak zorunda kalıyoruz. Sen İstanbul’a geldiğinde elinden tutacak bir işadamı bulamadın. Üniversitede kalırsan yine bulamayacaksın. Sen iktisadı iyi biliyor, ekonomiye de kafan çalışıyor. Aileden de aldığın terbiye ile git iş hayatına atıl” dediğini aktaran Ahmet Sait Kavurmacı, “Bu babamın iş hayatına atılmasında dönüm noktası oldu” dedi.

 

Babasının bu yönlendirme ile Fatih’de 50 metrekarelik bir dükkan açtığını söyleyen Kavurmacı, “Dedemin vasiyeti gereği amcalarımı da İstanbul’a çağırıyor ve birlikte çalışıyorlar. 1965 yılında 50 metre karelik bir dükkanda başlanan iş hayatında 3 bin 500 kişinin çalıştığı, dünyada 5 ülkede kendi organizasyonumuza sahip olduğumuz ve temsil ettiğimiz Pierre Cardin, Cacharel, U.S.Polo Assn., Solarkent, KoruFlorya, Aymerkez, Fashionality gibi dünya markaları ile şu anki organizasyon ortaya çıktı.” dedi.

 

“MARKA DEĞERİNİ ZİRVEYE TAŞIMIŞ İŞADAMLARINI AĞIRLIYORUZ”

Tecrübe ve paylaşım programlarının iş dünyası için çok önemli olduğunu söyleyen AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Alpat da, alanında mütehassıs firmalarının marka değerini zirvelere taşımış iş adamlarını üyeleriyle bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi.

 

TUSKON, 2005 yılında kurulmuş bir işadamları konfederasyonu olduğunu ifade eden Başkan Alpat, AGİD’in büyümeye devam ettiğini söyledi. AGİD olarak ülke ve kent için adımlar atmaya devam edeceklerini belirten Alpat, “Bugün, TUSKON 7 ayrı federasyon, 176 dernek ve 47 binin üzerindeki üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük konfederasyonudur. TUSKON’un kurucu üyesi AGİD ise 825 üyesi ile Adana’nın en büyük işadamları sivil toplum kuruluşudur. Üyelerimize AGİD üyesi olmanın ayrıcalığını yaşatmaya çalışıyoruz. Hükümetimizin 2023 ihracat hedefinin AGİD olarak destekçisi ve takipçisiyiz. Bu bağlamda yılda en az 4 kez yurtdışı iş gezileri düzenliyoruz. Son olarak Filipinler, Kenya, Kongo, Güney Afrika ve Mayıs’ın ilk haftasında ise Hindistan ve Nepal’e gideceğiz. Dernek binamızda ise üyelerimize bilgilendirme seminerleri veriyoruz. Bu yıl başlattığımız inşaat, tekstil ve hizmet sektöründeki iş komiteleri ile kentimizin sorunlarını değişik platforma taşıma gayreti içindeyiz. AGİD kart ise üyelerimize avantaj içeren bir uygulamadır. Petrolden giyime, gıdadan sağlığa kadar bir çok alanda indirim sağlamıştır.” dedi.

 

Daha sonra; AGİD Başkanı Seyfettin Alpat, günün anısına Aydınlı Grup Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’su Ahmet Sait Kavurmacı’ya plaket takdim etti.