Zirve öncesinde işletme çalışanları tarafından 8 adet proje hazırladığını belirten KEAS Adana Direktörü Ergin Turan, hazırlanan projeleri Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Kurulu Başkanı Bekir Sütçü’nün de katıldığı ön eleme toplantısında tek tek değerlendirdiklerini açıkladı.
 
Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi Adana Tesisleri’nde Nisan ayında İstanbul’da yapılacak Kalite Çemberi Projeleri büyük bir heyecanla hazırlanıyor. Kastamonu Entegre Ağaç Sanayii’nde 3 yıldır düzenli olarak yapılan ‘Kalite Çemberi Projesi’nin bu yıl da yoğun bir katılım ile tamamlanması bekleniyor.
 

‘Kalite Çemberi Projesi’ hakkında bilgi veren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi Kalite Direktörü Bekir Yaraşır, “Kastamonu Entegre Ağaç Sanayii bünyesinde 3 yıldır düzenli olarak yürütülen ‘Kalite Çemberi Projesi’ ile şuana kadar bir çok verimli projeye imza atıldı. Peki ‘Kalite Çemberi Projesi’ nedir? diye soracak olursanız, ‘Kalite Çemberi’, kısaca firma içinde yaşanan sorun ve aksaklıkların yine işletme çalışanları tarafından üretilen yöntemlerle çözülmesi anlamına geliyor. İşletme içi yaşanan sorunları çözmek için tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak en az 4, en fazla 9 kişiden oluşan küçük çalışma gurupları kuruluyor. Bu gruplarda daha çok Mavi ve Gri Yaka çalışanlar yoğunlukta bulunuyor. Bu gruplar yaptıkları işler sırasında karşılaştıkları aksaklıkları gidermek için projeler hazırlıyor. Eğer bu projeler yararlı ve faydalı görülürse hayata geçiriliyor.” dedi.
 
KALİTE ÇEMBERİ ZİRVESİ NİSAN AYINDA
Kastamonu Entegre Ağaç Sanayii tarafından düzenlenen proje yarışmasına katılımın her yıl daha fazla olduğunu söyleyen Bekir Yaraşır, “Bu yıl Kalite Çemberi Proje yarışması Nisan ayında, tüm lokasyonların katılımıyla İstanbul’da yapılacak. Düzenlenen bu programda en iyi projeler seçilecek ve ödüllendirilecek.” diye konuştu.
 
ÖN ELEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Bu arada İstanbul’da yapılacak Kalite Çemberi Zirvesi öncesinde Kastamonu Entegre Adana Fabrikası’nda hazırlanan Kalite Çemberi Projesi ön eleme ve değerlendirme sunumları yapıldı. Adana Organize Sanayi Bölgesi Seyhan Konferans Salonu’nda düzenlenen ön eleme ve değerlendirme toplantısına Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü de katıldı.
Toplamda 8 Kalite Çemberi Projesi’nin ele alındığı toplantıda hazırlanan projeler bir bir değerlendirildi. KEAS Adana Fabrikaları çalışanları tarafından hazırlanan 8 projenin sonucu ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Birinci seçilen proje Nisan ayında İstanbul’da yapılacak zirvede KEAS Adana Fabrikaları’nı temsil edecek.
 
HEM ÇALIŞANLARIN GELİŞİMİNİ HEM DE MOTİVASYONU SAĞLIYOR
Kalite Çemberi Projesi; iş sağlığı ve güvencesi, çevre, çalışanların motivasyonu, üretim verimliliği, üretim kalitesi ve miktarı, lojistik, yedek parça maliyeti gibi konularda yaşanan aksaklıkların ve problemlerin çözümü noktasında işletme çalışanları tarafından geliştirilen çözüm önerilerini kapsıyor. 2 farklı temel üzerine inşa edilen Kalite Çemberi Projesi ile hem çalışanların yaptıkları iş ile ilgili her türlü detaya hakim olmaları ve kendilerini daha da iyi geliştirmelerini sağlıyor, hem de işletme çalışanlarına bu gibi sorumluluklar verilerek motive ediliyor.
 
BÖLGE EKONOMİSİNİN LOKOMOTİFİ KEAS
KEAS Adana Fabrikaları, Adana merkez ve kırsal ilçelerinin yanı sıra orman köylerinde de sağladığı istihdam ile bölgeye önemli katkılar sunuyor. Günlük ortalama 3 bin konuta yetebilecek miktarda laminat parke üretimi yapan KEAS Adana Fabrikaları, her geçen gün yaptığı yeni yatırımlarla hedef büyütüyor. Toplamda 290 bin metrekare alanda, 7 gün 24 saat kesintisiz olarak üretim yapan KEAS Adana, Mobilya sektörünün ihtiyaç duyduğu MDF, MDFLAM, Laminat Parke (Floorpan) ve Evogloss (Pet film kaplı MDF) ile iç piyasanın yanı sıra dünya piyasalarında her geçen gün biraz daha büyümeye devam ediyor.