Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, Adana’nın afet ve riskli kent olmasına rağmen hiç bir şey yapılamamanın sıkıntısını yaşadıklarını söyledi.  Türkiye’nin kentsel dönüşümünün bugüne kadar yapılmış en büyük buluşmaları arasında yer alan “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”ne konuşmacı olarak katılan AYAMDER Başkanı Vursavuş, meslektaşlarını sıkıntılarını dile getirdi. Adana’da 130 Müteahhit’in bulunduğunu belirten Vursavuş, “Bu toplantı sonucunda bir temel kazılacaksa bir bina yapılacaksa bunu biz müteahhitler yapacak. Kendi elimizle bu hale getirdiğimiz kentimizi en iyiye en güzele yine bizler dönüştürebiliriz” dedi. Belediye başkanları, gayrimenkul şirketleri üst düzey yetkilileri, kentsel dönüşüme katkı sağlayan şirket temsilcileri ve fikir önderlerinin katılımıyla Sheraton Adana Otel’de gerçekleşen toplantı’da konuşması alkışlarla kesilen Mustafa Fidan Vursavuş, şöyle devam etti.

“VATANDAŞLARIMIZI MUTLU VE HUZURLU ETMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

“Bugün artık burada şeffaf olma zamanı. Samimiyetin başladığı gün bugün olsun.  Kentsel dönüşüm ağır bir kelime. Adana’da afet ve risk  var ama bir şey yapmamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Sorunumuz real sorun ancak suçlular ortada yok. Halen havanda su dövüyoruz. Biz bunu  Adana’da ancak,  kanun değişiklikleriyle çözebiliriz. Bu kentte  emsal artışını hak edenlere,  üzerinde yıllarca oturan insanlarımıza verecek olursak bir çok sorun ortadan kalkar. Bu emsalden korkmamalıyız. Emsal artışından korkarak bir yerlere varmıyoruz. Artık bunu çözmeliyiz. Yerel belediyeler bu emsal artış yetkisini bize versinler. Bizler,  şehrimizi daha da güzelleştirmek, vatandaşımızı  mutlu ve huzurlu etmek için çalışmalıyız. Bu şehirde değişen bir şey varsa son bir yıldır var. Başkanlarımızı burada olmaları, sorunlarımızı dinliyor olması  bize ayrı bir sinerji veriyor. Kendilerine teşekkür ediyorum”

Başkan Vursavuş ayrıca Adana’da inşaatları yaparken devletten bir lira dahi almadıklarını  ifade ederek, “ Bankaların kapısında beklemeden inşaatlarımızı kendi kaynaklarımızla yapıyoruz” dedi. Müteahhitlere de seslenen Vursavuş, “Lütfen arkadaşlar hava alan penceresi olan binalar yapalım.       Penceresi açılan binalar yapmalım ki içinde oturan vatandaşlarımız rahatlıkla nefes alabilsin. Kimsenin penceresini kapatmaya hakkımız yok.  İnsanlarımıza nefes aldıralım ki onları huzur ve rahat içinde yaşatalım”  diye sözlerini tamamladı.