Adana’nın kırsal ilçelerinde çiftçinin alın teri ve emeğinin daha çok değer bulması için Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü projeler arasında yer alan  ‘Çilek Tutan Kınalı Eller’ projesi, Aladağ köylüsünün de yüzünü güldürdü. Aladağ’a 19 kilometre uzaklıktaki 1050 rakımlı Kıcak Köyü’nde 10 dönüm alanda yetiştirilen çilekler, farklı aroması, tadı ve lezzetiyle büyük talep gördü. 
HAVASI, SUYU, TOPRAĞI TERTEMİZ
Torosların dağ köylerinde hayatın zorluklarına göğüs geren dar gelirli vatandaşların refahını arttırmaya yönelik kırsal kalkınma projelerini hayata geçiren Adana Büyükşehir Belediyesi,  Çilek Tutan Kınalı Eller projesini Aladağ’ın 471 haneli Kıcak Köyü’nde de uyguladı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin temin ettiği çilek fideleri Kıcak Köyü Muhtarı İbrahim Deniz’in hazırladığı 10 dönüm alanda toprakla buluştu. 
HASAT ZAMANI
Kıcaklı köylülerin büyük emek ve özenle yetiştirdiği çileklerin hasadına bu hafta başlandı. Muhtar İbrahim Deniz, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Varlıkları ve Turizm Şube Müdürü Yusuf Delikoca ile MHP Aladağ Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Işık, çilek hasadını köylülerle birlikte gerçekleştirdi. 1050 rakımlı Kıcak’ta yetiştirilen çilekler, farklı aroması, tadı ve lezzetiyle büyük talep gördü. 
BAŞKAN SÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR
Kıcak Köyü Muhtarı İbrahim Deniz, Çilek Tutan Kınalı Eller projesini Aladağ’a getiren ve dar gelirli köylüye alternatif kazanç sağlama imkanı sunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Muhtar Deniz “Tertemiz havası, suyu ve toprağı olan köyümüz Kıcak’ta Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yetiştirdiğimiz çileklerin verimi ve kalitesi çok yüksek. Aladağ’dan pazara sunduğumuz çileğe büyük talep var. Allah Başkanımız Hüseyin Sözlü’den razı olsun” diye konuştu.