Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenecek seminerde, Ekonomi Bakanlığı’ndan İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Ayhan Bozkurt “İhracatta Sağlanan Destek Programları”, İhracatı Geliştirme Uzmanı Sedat Ürey “İş Dünyası İçin Ticari Bilgiye Erişim” ve Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Talat Kaya “Pazara Giriş Engelleri ve Çözüm Yolları” konularında bilgi verecek.
 
Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç,  Türkiye’nin en köklü sanayi geçmişine sahip illerinden biri olan Adana’nın yıllık 2 milyar dolar ile en çok ihracat yapan 10. il konumunda bulunmasını yeterli görmediklerini bildirdi.

Önümüzdeki süreçte Adana’nın ilk 5 il arasında yer almasını hedeflediklerini belirten Kıvanç, “İhracatçı firmaların ihracatının artması, yapmayan firmalarımızın ihracata teşvik edilmesi amacıyla bilgilendirme toplantılarını periyodik biçimde düzenliyoruz. Sanayi firmalarımızın ihracat yapma becerilerini geliştirip, ihracatın kentimize uygun ve yakışır bir seviyeye çıkarılmasını arzuluyoruz” dedi.