Türkiye’nin 24 ayrı noktasında şantiyesi bulunan Adana firması Kızıler İnşaat yıllardır malzemelerini Adana’dan alıp, vergisini Adana’ya yatırması ile büyük takdir topluyor.
1989 yılında kurulmuş Adana merkezli Kızıler İnşaat’ın  faaliyet alanları arasında altyapı inşaatı, bina inşaatı ve çelik silo montaj ve inşaatı bulunmakta. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki şantiyeleri bulunan Kızıler İnşaat’ın  9001:2000, ISO 14001:2004, OHSOS 18001 kalite sertifikaları bulunmakta.
Adana’da doğmuş- büyümüş ve yaşayan birisi olarak  vergisini Adana’ya yatırdığını belirten  Kızıler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı – İnşaat Mühendisi Mustafa Uğur Kızıl, “Bir Adana evladı olarak üstümüze düşen vazifeyi maddi-manevi anlamda gönül rahatlığıyla yerine getirdiğimize inanıyorum” dedi.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE
Türkiye’nin 24 ayrı noktasında şantiyesi bulunan şirket, TMO Ankara Genel Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü- Ankara, Eti Holding, Tarım Bakanlığına bağlı kuruluş ve yan kuruluşları, Türkiye Yem Sanayi, Türkiye Un Sanayine bağlı özel sektörün temsilcileriyle iş yapmaktadır. 
2015 yılı itibarı ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Konya Sarayönü Gözlü İşletmesinin fabrikası yapılıyor.

ADANA’YA BÜYÜK KATKI 
“Türkiye’de Eskişehir Mahmudiye , Aksaray Koçaş ve Malatya Sultansuyu tarım işletmelerinde  üç tane tesis kurduk. Bu tesisler Türk çiftçisinin hizmetine tohum üretmek amacıyla  kurulan tesisler. Yaptığımız işlerden bir diğeri ise, toprak mahsullerine yaptığımız işler, silo rehabilitasyonları, revize işler gibi. Bunlar yine köylümüz ve çiftçimiz için yapılmış işler. Türkiye Un Sanayi ve Türkiye Yem Sanayi’nin özel sektördeki temsilcilerine çelik silo, hububat depolama, ve mısır kurutma sistemleri kuruyoruz. Güneydoğu’dan Trakya’ya kadar Türkiye’mizin her yerindeyiz. Kızıler İnşaat -Adana Logosunu Türkiye’nin her yerine taşıyoruz. Adana ekonomisinde, Adana kalkınmasında, Adananın güçlenmesinde Adana’da doğmuş-Adana’da büyümüş, Adana’da yaşayan ve vergisini Adana’ya yatıran bir Adana evladı olarak üstümüze düşen vazifeyi maddi-manevi anlamda gönül rahatlığıyla yerine getirdiğimizi düşünmekteyim.”
YURTDIŞINA AÇILACAĞIZ
Yurtdışına açılmayı hedefliyoruz. Kızıler İnşaat olarak bu yönde çalışmalarımız var. Kuzey Irak, Rusya, Kazakistan, Cezayir, Mısır, Güney Afrika gibi ülkelerle iş diyaloglarımız bulunmaktadır. Hedeflerimiz büyüdüğü takdirde, devletimize ödeyeceğimiz vergilerde artacaktır, istihdam sayımız daha fazlalaşacaktır. Ülke ekonomisine katma değerimizi artırmak istiyoruz. 


MALZEMELERİN ÇOĞU ADANA’DAN
“Kızıler İnşaat olarak tüm yaptığımız tesislerde inşaat, makine, elektrik,  ve otomasyon işlerinin büyük bir kısmı kendi öz ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Silo ve taşıma sistemleri imalatlarımız Türkiye yetkilisi olduğumuz beraber iş ortağı olduğumuz Adana’da bulunan Çukurova Silo Firması tarafından yapılmaktadır. Makine montaj ile ilgili 100 civarında yetişmiş teknik elemanımız var. Elektrik otomasyon konusunda yıllardır beraber olduğumuz kendi öz ekibimiz ve firmalarımız var.”

ADANA’NIN TÜRKİYE’YE AÇILAN PENCERESİ 
“Türkiye’de anahtar teslimi proje gerçekleştiren ender firmalardan birisiyiz.
Türkiye’de 4-5 firma bu işi yapmaktadır. Eskiden Amerika’dan, Güney Amerika’dan çelik silo ve taşıma sistemleri geliyordu. Türkiye son 10 yılda kabuğunu yırttı. Türkiye’de bu sektör ile ilgili ciddi talepler var. 
Son üç yıldır yem sektöründe oldukça aktifiz. Bu sektörde birlikte çalıştığımız ABP firması ile Çin firması Muyang. Yem tesisleri ile ilgili ana makineler Muyang Firması tarafından Çin’den gönderiliyor. Biz tesisi anahtar teslimi kuruyoruz. Muyang Firması ile birlikte Adana’da şu an organize sanayi bölgesinde faaliyete geçen New Hope Firmasına işler yaptık.”