Finansal Kurumlar Birliği koordinasyonu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, BDDK, TİM ve Türk Eximbank desteği ile Türkiye'nin üreten kentlerinde gerçekleştirilen buluşmalarda yeni durak;   1 milyar 700 milyon doları aşan ihracatıyla tarım, sanayi ve bankacılık alanlarında önde gelen şehirlerden Adana. Organizasyon, 7 Aralık Çarşamba Günü, Adana Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. 
Kentin ticari hayatına yön veren tüm paydaşların katıldığı programda, Kobilerin finansmana erişim ve yararlanabilecekleri destek programlarından, kredilere, daralan ekonomilerde borçlanma araçlarından, kaynak alternatiflerine, sigortadan garanti hizmetlerine  kadar KOBİLERİN ihtiyaç duyduğu tüm konular masaya yatırılacak.
Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Türk Eximbank, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası,  Adana Ticaret Borsası, Çukurova Kalkınma Ajansı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Adana Bölge,  Adana Hacı Sabancı OSB, Adana Kozan OSB, Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, EXİMBANK Adana İl Müdürlüğü, KOSGEB Adana İl Müdürlüğü, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği, AGİAD, Çukurova GİAD, Adana Kadın Girişimciler Derneği, Çukurova Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Yerel Medya ve üretici ve ihracatçı tüm yerel işletmeler, "KOBİ’LER İLE GÜÇLÜ VE GÜVENLİ YARINLARA" buluşması ile bir araya gelecek. 
Habertürk TV / Bakış programının canlı yayınlayacağı ve Gazeteci Noyan Doğan'ın moderatörlüğü ile yürütülecek toplantının konuşmacıları; Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin,  Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan,  Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağatay Baydar, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe…
Adana’da KOBİ’lere nefes aldıracak yöntemler…
1 milyar 700 milyon doları aşan ihracatıyla Adana, tarım, sanayi, enerji ve bankacılık alanlarında Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden. 17 Milyon metrekarelik arazisiyle Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden birine sahip kent, Yumurtalık Serbest Bölgesi ile birlikte, GAP bölgesinden elde edilecek ürünlerin işlenmesi ve ulaşımında önemli bir role sahip. Pamuğun başkenti Adana’da, Türkiye'nin tarımsal üretiminin yüzde 7.8'i Çukurova’dan karşılanırken yılın ilk yarısında en çok tekstil, plastik, gıda, bitkisel ve hayvansal ürün gruplarında ihracat yapıldı. 
Türkiye'nin 654 milyar Dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda Adana'nın 20 milyar 352 milyon dolarla, yüzde 3.11 payı var. Şehirde yaklaşık 85 bin KOBİ var. Adanalı sanayici ve üreticiler, katma değeri yüksek ürünlere yönelerek, ekonomisini canlandırıp Türkiye ihracatına maksimum katkı sağlamayı hedefliyor. Çalışmaların hızlandığı bu süreçte "KOBİ’LER İLE GÜÇLÜ VE GÜVENLİ YARINLARA" buluşması KOBİ’LERE nefes aldıracak finansman yöntemlerini sunarken aynı zamanda kentin üretenlerine de yeni bir vizyon çizecek.