Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Tamer Gülcan, ABD Adana İkinci Konsolosu J.M. Saxton Ruiz’in ziyaretinde, İncirlik Üssü nedeniyle kentin ABD ile farklı bir bağlantısı bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu güne kadar askeri üs ağırlıklı ilişkinin ekonomik gelişmelere de yansımasını arzu ediyoruz. ABD’nin çeşitli kentlerinde görev yapan genç işadamları STK’larıyla ortak aktiviteler gerçekleştirmek başta olmak üzere dış ticaretten yatırıma bir köprü kurulmasını arzu ediyoruz. Bunda AGİAD olarak biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

POTANSİYELİMİZ YÜKSEK

Adana’nın Avrupa’nın yatırım potansiyeli en yüksek kentlerinden biri olduğunu belirten AGİAD Başkanı Gülcan, “OSB’mizde, serbest bölgemizde ABD’li firmaların yatırımlarını görmek, ortak yatırımlar yapmak ve dış ticarimizi geliştirmek istiyoruz. Adana tekstil başta olmak üzere endüstriyel birçok alanda üretiminin yarısını zor beğenen Avrupa ülkelerine satabiliyor. ABD Adana Konsolosluğunun daha etkin çalışmasıyla ABD ile olan ekonomik ilişkilerimizin daha da geliştirilebileceğine inanıyoruz. Bu çerçevede başta üyelerimize vize kolaylığı olmak üzere ortak pazar araştırmaları, yatırımlar gibi konularda birlikte çalışabiliriz” diye konuştu.

ÖNERİLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

ABD Adana İkinci Konsolosu J.M. Saxton Ruiz de Adana’da siyasi ve ekonomik işler müdürü olarak görev yaptığını belirterek, AGİAD Başkanı Gülcan’ın önerilerini değerlendireceklerini söyledi. Önümüzdeki ay Gaziantep’te bölge iş dünyası temsilcileriyle ABD pazarı ve ekonomik ilişkiler içerikli toplantı yapılacağını belirten Ruiz, AGİAD üyelerini etkinliğe şimdiden davet ettiklerini söyledi. ABD Adana İkinci Konsolosu J.M. Saxton Ruiz’in AGİAD’ı ziyaretinde Başkan Yardımcıları Ümit Özer, Sefa Noyaner, Yönetim Kurulu Üyeleri Ziya Alim Koçer, Arzu Yıldızak, Cenk Yakın, Dinçer İşisağlam ve Cenk Gizir de hazır bulundu.