Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Kazım Barışık, 6 ayı geri ödemesiz 18 ay süreyle ve yüzde 75’i devlet tarafından yüzde 25’i ise esnaf tarafından karşılanacak şekilde ödenecek kredi miktarının 30 – 50 – 75 bin TL olarak verileceğini belirtti.

Birlik Başkanı Barışık, krediyi alacak ihtiyaç sahibi esnaflardan, parayı nereye ve nasıl harcayacağı konusunda hiçbir şart istenmediğini de belirtirken,  ihtiyaç sahibi esnafların Kocavezir Mahallesi 32066 Sokak No:3 Seyhan/Adana adresindeki ESOB Eğitim ve Hizmet Binası’na gelerek Proje Koordinasyonu Birimi’nde, KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmaları ve 2009 yılı beyannamesinin güncel olmasının yeterli olacağını da duyurdu.

Başkan Barışık, Kasım 2010’dan itibaren verilmesi beklenen düşük faizli kredilerin, krizden çıkış çabasındaki esnafa ilaç olacağını belirtirken, “KOSGEB’in yeni kredisi oldukça cazip. Hükümetimizin son dönemdeki esnafı rahatlatma çabaları kendini göstermeye başladı. Bu kredide, faizin yüzde 75’ini devletin ödüyor olması büyük avantaj. Bu kredilerin Adana’da hizmet veren tüm esnaf ve sanatkârlarımıza yansıması için elimizden geleni yapacağız. Bu kredilerden mümkün olduğu kadar fazla esnaf ve sanatkârımızın yararlanmasını sağlayacağız. Bunun için esnaf ve sanatkârlarımız da ESOB’a gelerek KOSGEB veri tabanına kayıtlarını yaptırsınlar. KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletmeler de 2009 yılı güncellemelerini yaptırsınlar. İhtiyaç sahibi esnafımız bu fırsatı kaçırmasın”dedi.