Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden hocalar ve öğrenciler Kozan Belediyesi tarafından tamamlanan projeleri incelemek üzere ilçeyi ziyaret etti. Kozan Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilçe merkezindeki tarihi konak ve sokakları gezen Mersin Üniversitesi öğrencileri belediye yetkililerinden de detaylı bilgi aldı. İlk olarak belediyenin geçtiğimiz yıllarda restorasyonunu yaparak restoran ve butik otel olarak hizmete açtığı Arıkan Konağı’nı ziyaret eden heyet daha sonra sokak sağlıklaştırma projeleri tamamlanan Mustafa Kemal Sokak ve Yiğenoğlu Sokakta incelemelerde bulundu. Hoşkadem Camisi, Bedesten, tarihi aşağı ve yukarı çarşıyı da gezerek bilgi alan Mersin ekibi son olarak da belediye tarafından bu yıl butik otel olarak hizmete açılan Yapıcı Konağını ziyaret etti.

Kozan Belediyesi’nin Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan aldığı destekle geçtiğimiz yıllarda restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projelerini tamamladığı tarihi mekanlar ilçeyi ziyaret eden turistlerden de büyük ilgi görüyor.

Kozan’ın binlerce yıllık tarihiyle Çukurova’nın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yaptığını belirten Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, belediyenin görevlerinden birinin de ilçe tarihine sahip çıkarak Kozan’ı tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Başkan Öztürk açıklamasında; “Ekiplerimizin büyük bir özveriyle tamamladığı projelerimizin çevre belediyeler ve üniversiteler tarafından örnek alınıyor olmasından gurur duyuyoruz. İlçemiz Anavarza Antik Kenti, Kozan Kalesi ve Karasis Kalesi başta olmak üzere 7 kaleye, onlarca tarihi konağa ve sokağa ev sahipliği yapıyor. Belediye olarak kısıtlı imkanlarımıza rağmen resmi kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak Kozanımızın tarihine sahip çıkıyor ve tanıtımını yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Mersin Üniversitesi Mimarlık Falkültesi hocaları ve öğrencileri Kozan Kalesi’ni ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.