Adana Canlı Hayvan Alım Satım Besiciler Yemciler Tavukçular ve Balıkçılar Odası Başkanı Yusuf Ziya Üçdağ, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi 2015 yılı kurbanlık canlı hayvan fiyat listesi hakkında yazılı açıklamada bulunarak, Kurban alırken vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken hususlar;
“Tarım il müdürlüğü menşeli olması ve kulak küpesine dikkat edilmelidir. Ülkemize kaçak hayvan girişi bulunmaktadır. İnsan sağlığı açısından telafisi mümkün olmayan hastalıklar bulaşacağından, canlı hayvanın derisinde ve yüzünde yara ve benzeri kızarıklıklar, hastalık anlamı taşımaktadır. Bu yüzden menşe ve kulak küpesi önem arz etmektedir” diyen Üçdağ, “Belediyelerin belirlediği yerler dışında kurbanlık alınmaması gerekmektedir aksi takdirde para cezası uygulanacaktır. Ülkemizde canlı hayvanın pahalı olması dişi hayvan kesiminden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle dişi hayvan kesilmemesi canlı hayvanın daha çok üremesi anlamına geldiğinden kesilmemesi gerekmektedir” dedi.

2015 yılı kurbanlık canlı hayvan kg fiyatları Erkek Koyun kg.15.00 TL; Dana(tosun) kg.14.00 TL; Düve(inek) kg.12.00 TL olduğunu söyleyen Oda Başkanı Yusuf Ziya Üçdağ, “kurbanlık fiyat listesi sadece odamız yetkisindedir. Farklı ilanlara itibar edilmemesi gerektiğini de vurgulayarak; Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine, esnafımıza, halkımıza sağlık, barış, huzur, mutluluk ve bol kazançlı bereket getirmesini dilerim” dedi.