Özellikle hafta sonları farklı alan ve konularla bir araya gelerek  istişare toplantıları düzenleyen Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD) Adana Şubesi, üyelerini   bu kez  Tatlıcı Köse de ağırladı.

Hayal park tatlıcı kösede gerçekleşen kahvaltılı istişare toplantısına TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, TÜMSİAD kurucu başkanı Semerkand Vakfı Adana Başkanı Ümit Özlü, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları ile 100 dolayında üye hazır bulundu. 

Sinevizyon gösteriminin gerçekleştiği toplantıda bir konuşma yapan Başkan Yakup Kutluca, TÜMSİDA’ın temel insan hak ve hürriyetlerine saygılı sürdürülebilir iktisadi kalkınmanın temin edilmesini, toplumsal huzur ve refahın geliştirilmesini amaçladığını söyledi.

Bu tür toplantıların bundan sonrada sıkça gerçekleştirileceğini belirten Kutluca, “Kentimizin daha ileriye taşına bilmesi için siyasilere, merkezi ve yerel yöneticiler büyük görevler düşmektedir. Amacımız Adana’nın ve Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaktır” dedi. İşsizliğin ekonomimizi tehdit eden en büyük sorunun olduğunu ifade eden Yakup Kutluca konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Bu sorunla mücadele etmenin tek yolu KOBİ’lere destek olunmasıdır.  Bu amaçla bölgesel teşvikler gözden geçirilmeli, sektörel teşvikler iyileştirilmeli, sıkıntıda olan sektörler için ayrı bir çalışma yapılmalıdır” dedi.

Semerkand Vakfı Adana Başkanı  Ümit Özlü, TÜMSİAD’ın eski başkan bugünün ise  üyesi olmaktan gurur duyduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kahvaltı sonunda TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca,  yönetim kurulu üyelerine  ‘üyelik’ belgesi takdim ederken yeni üyelere de rozet taktı.