Adana’da 6-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek “Lezzet Festivali’ne’’ sayılı günler kala festivalde kurum ve kuruluşların üstleneceği görevler belli oldu. Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz Başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari’nin ev sahipliğindeki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 4 ilçe Belediyesi, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Adana Ticaret Odası Borsası, Organize Sanayi Bölgesi, Çukurova Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknik Üniversitesi, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği ve Seyahat Acentaları Birliği’nden yetkililer katıldı.
 
Düzenlenen toplantıda görev dağılımı yaptıklarını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Adana ve kültürünün tanıtımı için çok önemli organizasyonlardan biri olan Lezzet Festivali’nin başarıyla organize edilmesi için tüm imkanların kullanılacağını belirtti. Tari şunları söyledi;
 
”Adana’mızı tüm yurdumuza ve yurtdışından gelecek misafirlerimize en iyi şekilde tanıtmak ve onları geleneksel misafirperverliğimizle ağırlamak için durmadan çalışıyoruz. Vali Yardımcımızın başkanlığında çok verimli bir toplantı gerçekleştirerek görev dağılımlarımızı belirledik. Bizlere olduğu kadar Adanalı hemşerilerimize de büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu organizasyonumuz da Portakal Çiçeği Karnavalı, Altın Koza Film Festivali gibi muhteşem bir şekilde yürütülecektir.”
 
Tari, Lezzet Festivali’nin Türkiye’nin en önemli seyahat acentelerinin de tur programlarına da dahil olduğunu da kaydederek “Festivale gelecek konuklar, Adana’ya has yöresel lezzetleri tatmanın yanında Adana’nın kültürel zenginliklerini öğrenecekler. Kentin tarihi mekanlarını ziyaret edecek konuklar, istedikleri takdirde, pamuk ve narenciye hasadına da katılabilecekler” şeklinde konuştu.