AOSB Seyhan Toplantı Salonunda düzenlenen KARYA Çukurova eğitmenlerinden Tipoloji Uzmanı ve Yazar Ethem Kocabaş, katılımcılara "Liderliğin Zihin Kodları" konulu iki günlük bir eğitim semineri verdi.
 
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda eğitmen Ethem Kocabaş, “Kendini tanımak zihnin şifresi, iletişim yönetim merkezi olan beynimizi keşfedelim, iletişimin şifresinin temeli zihnin şifresidir, rekabet avantajımız zekâ şifremizde saklıdır, liderlik ve yönetim becerileri açısından insan tanıma ve zihinsel, çözümleme, zihinsel ve bedensel sağlık” konularını katılımcılarla paylaştı.  
 
Ethem Kocabaş, “Liderliğin zihin kodları eğitimi kişilerin zihinsel potansiyellerine ve benzersizliklerine dikkat çeken, ‘Ben kimim?’ ve ‘Liderlik özelliklerim neler?’ gibi sorulara da bireysel farklılıklar doğrultusunda cevap bulabilmeye ışık tutan bir eğitimdir.  Kişinin kendini tanıması konusunun ve liderliğin zihin kodlarının tüm detaylarıyla analiz edildiği eğitim aşağıdaki ana başlıklar altında verilmektedir” dedi.
 
“Liderliğin Zihin Kodları Eğitimi” ile liderlik konusunun beyin bilimleri doğrultusunda tüm yönleriyle analiz edildiğine dikkati çeken Kocabaş, “Liderlik kavramının nörofizyoloji, noetic, kuantoloji, tipoloji ve nöroteoloji gibi farklı bilimsel araştırmalar ışında analiz edildiği Liderliğin Zihin Kodları Eğitimi, sizlerin kendi zihin şifrelerinizi çözmeniz konusunda önemli kazanımlar sağlar” diye konuştu.
 
21 yy’ın dünyasında insanlığın, insan beynine ilişkin konularda çok önemli yeni bilgilere ulaşmış olduğunu vurgulayan Kocabaş, “Bu bilgiler insanı tanımamız noktasında bizlere ışık tutmaktadır. İnsan beynine ait ulaşılan yeni bilgiler, liderlik kavramına bakış açımızda da önemli kazanımlar elde edebilmemize olanak sağlamıştır. Liderlik kavramı, “Ben kimim?” sorusuyla yakından ilgilidir. Zira kendini bilmeyen insan, başkalarının zihin şifrelerini de çözemez ve bunun sonucunda da liderlik özelliğini gerçekleştiremez” ifadelerini kullandı.
 
‘Her insan benzersiz zihin potansiyeli ve şifresi doğrultusunda çok özel bir canlıdır’ diyen Kocabaş, “ Aynı zamanda insanlar beyinlerindeki nöronağından dolayı da düşünsel ve duygusal bakımdan benzersiz olma özelliğine sahiptirler. Yani dünyadaki 7 milyar insan, 7 milyar farklı zihin şifresi demektir. Bu nedenle de insanları belli kalıplarla genelleyen insan mühendisliği tarzı yaklaşımların yerine, bireysel zihin şifresinden hareket etmek suretiyle bireyleri tanımaya çalışmak daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Beyin bilimleri de bu konuya işaret etmektedir” şeklinde konuştu.