MANTI, “HERKES KENDİ HAYATINI ŞEKİLLENDİRİYOR”

İŞKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşe Aslan'ın koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘Liderlik ve Meslek Seçimi’ eğitiminde insanların artık çocuklarını çok bilinçli yetiştirdiklerini söyleyen Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Berman Mantı, “Çocuk gelişim bölümünde okuyan öğrencilere seslenmek istiyorum. Nesillerimizin sağlıklı yetişebilmeleri için okul öncesi eğitim çok önemli. Bu konuda toplumumuzda önemli bir farkındalık oluştu.   Çağımızda anne babalar çocukları dünyaya geldikleri andan itibaren eğitimi çok önemsiyor ve ciddiye alıyorlar. Bir çocuğun karakteri 0-2 yaşında şekilleniyor ve 0-6 yaş sürecinde tamamlanıyor. 0-6 yaş gelişiminin önemini toplum olarak artık farkındayız ve önemsiyoruz.  O yüzden okul öncesi eğitimi ve burada görev alacak geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızı yetiştireceksiniz. Bu kutsal görevi icra etmeniz için sadece mesleki değil, kişisel olarak da kendinizi geliştirmeniz çok önemlidir. Önünüzdeki hayat size ait ve sahibi sizsiniz. Siz nasıl ister ve dilerseniz hayatınız ona göre şekillenecek. Size verilen imkanların farkına vararak dünyaları aşabilir, kendi hayatınızın patronu olabilirsiniz.” dedi.

İKİNCİSOY, “FARK YARATARAK GELECEĞİNİZİ İNŞA ETMELİSİNİZ”

Ailelerin çocuklarının okumalarını istemekteki tek amaçlarının onlarla gurur duymak olduğunu ifade eden Çocuk ve Ergen Terapisti Banu İkincisoy, verdiği eğitimde “Ne yaparsanız yapın en iyisini yapmanız gerekiyor. Özellikle meslek seçimi yaparken. Okul bitince iki şey çok önemli. İşinini ne kadar düzgün ve iyi yaptığın. Diğeri ise ne kadar iyi, ahlaklı ve karakterli bir insan olduğundur. Bu ikisi insanı mutlu eder. Bilinçaltı kodları sizleri gerçek yaşama sürüklüyor. En çok görüştüğünüz 4-5 kişinin çıktısı sizsiniz. Andaki farkındalığı farkedin. Fark yaratarak geleceğinizi inşa etmelisiniz. Kendi gerçeğinizi görmelisiniz. Bunun yoluda istediğiniz, sevdiğiniz işi yapmaktan geçer. Başarılı olursanız mutlu olursunuz. Geleceğiniz için verilen tüm eğitimlere katılın. Okuyun, düşünün, araştırın. Becerinizi arttırmak için farklı alanlarda da çalışın. Hobi edinin. Hobi insanı ayakta tutar. Sevdiğiniz işi yaparsanız zaten çalışıyor olmazsınız.” diye konuştu.

Öğrencilerin merak ettiği soruların yanıt bulmasının ardından İhsan Sabancı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şule Dalkır, Müdür Başyardımcısı Mehmet Kıpçak ile Müdür Yardımcıları Sema Köse ve Fisün Demiryapar, İŞKAD yöneticilerine teşekkür etti.