Devlet Bakanları Bil Pavlevski ve Furkan Çako’nun yanısıra üst düzey bürokratlardan oluşan heyetle Adana’ya gelecek olan Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Adana Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin evsahipliğinde 18 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da düzenlenen “Türkiye-Makedonya İş ve Yatırım Forumu”na katılacak.

Adana Sanayi Odası Salonu’nda gerçekleştirilecek forumda, Makedonya’nın güncel yatırım teşvikleri ve özelleştirme projelerine ilişkin bilgi verilecek, çeşitli sektörler de işbirliği imkanları tanıtılacak. Makedonya Başbakanı ve beraberindeki heyet, forum sonrasında Makedonya’da yatırım yapmak isteyen firmalar ile ikili görüşmeler yapacak.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’nin Adana’ya gelerek iş forumuna katılmasını çok önemsediklerini ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.

Türkiye ile Makedonya arasındaki ticaret hacminin bu yılın ilk 7 ayında 375 milyon dolara ulaştığını, bu rakamın mutlaka artırılması gerektiğini belirten Kıvanç, Adana’daki iş forumunun verimli olacağına, Adana ile Makedonya arasındaki ticari ilşkilerin ve işbirliğinin gelişmesine olumlu katklı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Kıvanç, “Türkiye ile Makedonya arasında siyasi alanda gelişmiş ilişkilerin ekonomi ve özellikle sanayi alanına taşımalıyız. Bunun için her türlü işbirliğine ve projeler geliştirmeye hazırız. 18 Eylül’de yapılacak iş forumunun Adana ile Makedonya arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.