Bakan Çako, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri ve işbirliğinin artmasını önemsediklerini belirterek, iş adamlarını Makedonya’da yatırım yapmaya çağırdı.
Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası (ATO)  Başkanı Atila Menevşe ve Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan ile biraraya gelen Devlet Bakanı Furkan Çako, Başbakan Nikola Gruevski’nin 15-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek iş forumları için Türkiye’de olacağını, bu kapsamda Adana’daki hazırlık çalışmaları için ziyaretler yaptığını bildirdi.

Türkiye ile ticari ilişkilere özel önem verdiklerini, bu amaçla iş forumları düzenlediklerini vurgulayan Bakan Çako, Adana’daki foruma iş dünyasından yoğun katılım olmasını beklediklerini ifade etti.  Çako, “Türkiye’nin büyüyen ekonomisi ve ticaretini, iş dünyasına kazandırdığı tecrübeleri yakından takip ediyor, bu tecrübeleri ve kazanımları Makedonya’ya taşımak istiyoruz. Türk iş adamlarının yatırım yapmasını cazip hale getirmek için destekler sağlıyor, elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” dedi.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ATO Başkanı Atila Menevşe ve ATB Başkanı Muammer Çalışkan’da, Başbakan Nikola Gruevski başkanlığındaki Makedonya Heyeti’ni Adana’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Adana’nın önemli tarım, sanayi ve ticaret kenti olduğunu belirten iş dünyası temsilcileri, Adana’daki iş forumunun verimli olacağına, Adana ile Makedonya arasındaki ticari ilşkilerin ve işbirliğinin gelişmesine olumlu katklı sağlayacağına inandıklarını kaydetti.

Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Büyükelçilik 2. Katibi Habil Mustafai, TOBB Dış İlişkiler Uzmanı Damla Çağlar’ın eşlik ettiği Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako’nun Adana Sanayi Odası’ndaki ziyaretinde, ADASO Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özkök, İsa Tuzcu, Salih Sütcü ve Süleyman Baş hazır bulundu.