Marinaport’u  tasarlayıp planlayan, bir yarışma ile projesini belirleyen, Adana Genç İşadamları Derneği  (AGİAD),  “Tüm ön hazırlıklar tamam. Elbirliğiyle Adana’yı bu güzelliğe kavuşturalım” diyerek tüm Adana’ya destek çağrısı yaptı.

Adanalılar, Adana’da kalacak

Marinaport’un yapımı için start verilmesi ve projenin tüm yönleriyle tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıda, AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, önceki dönem başkanı Tamer Gülcan ve yönetim kurulu üyesi Enver Yılmaz sunumlar yaptı. Açış konuşmasını yapan Sefa Noyaner, hafta sonları  Adanalıların Mersin Marina’ya  ortalama 5 bin araç ve 10-15 bin kişiyle giderek Mersin ekonomisine ciddi katkı yaptıklarını belirterek,  “Bunun en önemli nedeni Adana’da hafta sonları , gezmek, dinlenmek, spor yapmak, eğlenmek, yemek- içmek, alışveriş yapmak  gibi ihtiyaçların tümünü birden karşılayacak mekan ve ortamların yetersizliğidir” dedi.

Seyhan Gölü çekim merkezi olacak

Marinaport’un Adana’daki bu eksikliğe son vereceğini kaydeden Noyaner,  “Adana’da bu eksikliği giderecek,  şehrimizi çekim merkezi getirerek Türkiye ve dünyada tanıtımına katkıda bulunacak, Sosyal ve kültürel yaşamlarına renk getirecektir.  Adana’nın cazibesi artacak, Adanalıların yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye ve Hatay’dan gelecek binlerce misafirimiz de kent ekonomisine katkıda bulunacaktır. İtalya’nın turizm cenneti Como Gölü’nden hiçbir farkı olmayan Seyhan Baraj Gölü ‘nün nimetlerinden Adanalılar niye istifade etmesin” diye konuştu.

Birlik havasını değerlendirmeliyiz

Noyaner,  AGİAD olarak siyaset üstü bir anlayışla çalışmaları sürdürdüklerini Marinaport’un başta Adana Valisi  Mustafa Büyük  ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere tüm kent yöneticilerinden  tam destek  gördüğünü kaydetti. Sefa Noyaner, kentteki  birlik havasına da değindi ve  “Kültür ve Turizm Bakanımızla, Valimizle, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımızla, tüm siyasetçilerimizle, STK’larımız ve basınımızla şu an Adana’daki birlik havasının Marinaport’un yapımını  çabuklaştıracağını düşünüyoruz” dedi.

İşsizliği azaltacak

AGİAD önceki dönem başkanı Tamer Gülcan da, ilk kez 2012 yılında AGİAD tarafından projelendirilip resmi makamlara sunulan projeyle ilgili bilgi verirken, “Marinaport ayda yaklaşık 150 bin kişiyi ağırlayacak. Bu insanlara verilecek hizmetler istihdama da katkıda bulunacak” dedi. Yönetim kurulu üyesi ve şehir plancısı Enver Yılmaz ise sunumunda “Marinaport için her şey yasal mevzuata uygun olarak planlandı. Tamamen çevreci bir proje. Yapı oranı sadece yüzde 3 civarında. Üstelik bu yapılar da betonarme değil ahşap nitelikli olacak” diye konuştu.