4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi, bu yıl Çukurova Üniversitesi’nin katkılarıyla Güney Reklamcılar Derneği (GRD) tarafından Adana’da 25 – 26 Nisan tarihlerinde Adana Hiltonsa’da gerçekleştirilecek.

Reklamcılığın diğer sektörlere kazandırdıkları ilesektörün sorunlarının dile getirileceği 4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi’ne, Türkiye’nin çeşitli kentlerinden çok sayıda akademisyen, iletişim uzmanı ve işadamının katılacağı bildirildi. Güney Reklamcılar Derneği Başkanı Mekin N. Nadirler,  “Şirketler Büyür, Şehirler Büyür” sloganıyla gerçekleştirecekleri kongrede, yalnızca reklamcılığın değil, aslında bir anlamda şehrin ve diğer bütün sektörlerin de masaya yatırılacağını söyledi. 

Anadolu’da faaliyet gösteren reklamcı derneklerinin birlikteliği ile her yıl farklı kentlerde yapılan Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi’nin ülkeye ve sektörlere büyük katkılarının olduğunu anlatan Mekin N.Nadirler,  “Kongrenin birincisi 2010 yılında İzmir’de, ikincisi Bursa’da ve üçüncüsü de geçtiğimiz yıl Antalya’da yapılmıştı. Bugüne kadarki kongrelerin hepsinde bir konsept belirlenmiş ve kongreler bu konsept çerçevesinde organize edilmişti; bu yıl da Adana'da şirketlerle şehirlerin büyümesi arasındaki doğru orantıya vurgu yapılacak. Ücretsiz izlenebilecek kongre, 25 – 26 Nisan tarihlerinde Adana Hiltonsa’da yapılacak, ilgi duyan herkesi bekliyoruz ” dedi.

Güney Reklamcılar Derneği Başkanı Mekin N. Nadirler,  Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi ile birlikte yapacakları 4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi’nde, profesyonel, bilimsel ve gerçekçi hedeflerle yönetilenşirketlerin sağlıklı büyüyeceğine; büyüyen şirketlerin de içinde yer aldıkları şehirlerin büyümesine olumlu katkı sağlayacağına dair düşüncelerinin dile getirileceğini ifade etti.

Anadolu reklamcılarının yanısıra Türkiye’nin çeşitli kentlerinden çok sayıda iletişim uzmanı, reklamcı, reklamveren ve iş adamı ile öğrencilerin katılacağı kongrede, Anadolu’da alın teri, göz nuru ile kurulan şirketlerin küresel ekonominin zorunlu kıldığı rekabetçi sisteme uyum sağlayabileceği, ulusal ve uluslararası rakipleriyle çağdaş koşullarda rekabet edebileceği bir pazarlama iletişimi vizyonu oluşturmayı, geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Nadirler, şunları söyledi:

“Sadece reklamcılara ve reklamverenlere değil, doğru pazarlama iletişimine ihtiyaç duyan ve/veya duyabilecek iş adamlarına, yerel yöneticilere, profesyonel yöneticilere, STK yöneticilerine, siyasetçilere, akademisyenlere, iletişim, işletme, güzel sanatlar dallarındaki yükseköğrenim öğrencilerine seslenmek, ulaşmak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, birlikte yaşamak, üretmek, güçlenmek, büyümek ancak ve ancak sağlıklı, bilimsel ve profesyonel bir iletişimle gerçekleşebilir.25-26 Nisan 2013 tarihlerinde Adana’da gerçekleştireceğimiz 4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi’nde sadece Adana’mız için değil, bölgemiz ve Türkiye için çok değerli bilgiler paylaşılacaktır.Böylesine önemli bir projenin hayata geçmesinde emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz.”