Adana Ticaret Odası’nın Eylül ayı olağan Meclis toplantısı Tarkan Kulak Başkanlığı’nda gerçekleşti. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun kabul edilmesinin ardından söz alan ATO Başkanı Atila Menevşe, 7 Haziran seçimlerinin ardından giderek artış gösteren terör olayları ve buna bağlı olarak yaşanan ekonomik olumsuzluklara ilişkin konuştu. Türkiye’de yaşanan istikrarsızlığın aynı oranda Adana’ya da yansıdığını ifade eden Menevşe, “Bu tablonun hiç kimseye yararı yok” diye konuştu.

1 Kasım seçimlerinden hangi sonuç çıkarsa çıksın tüm siyasi partilerin “Huzurlu ve istikrarlı Türkiye” için çaba göstermesi gerektiğine işaret eden Menevşe konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

 “Ülkemizin bazı bölgelerinde terör saldırıları gerçekleşirken, diğer taraflarda bütün işlerin yolunda gitmesini bekleyemeyiz. Nitekim gelişmeler de o yönde. Zaten dünya genelinde bir ekonomik kriz ve daralma söz konusu. İş dünyası olarak bu genel krizden etkilenmemek için çaba gösterirken bu kez terör kaynaklı yeni bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Yaşanan gelişmeler, mevcut durumunu kurtarmak, ayakta kalabilmek için tüm gücünü kullanan sanayici ve işadamlarımızı olumsuz etkilemektedir. Yerli sanayici ve işadamları olarak belirli dönemlerde ortaya çıkan krizler konusunda deneyimli olduğumuzdan bu süreci de bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Ancak işin bir de yabancı yatırımcı boyutu var. Bu şartlarda ne yabancı yatırımcıyı zorla tutabilirsiniz, ne de yenisini davet edebilirsiniz. Bu nedenle yaşanan olumsuzlukların sona erdirilebilmesi için hepimize önemli görevler düşüyor. Öncelikle 1 Kasım 2015 erken genel seçimini, bu istikrarsız dönemi sonlandırmak için hem milat hem de fırsat olarak görmeliyiz. Seçim sonucunda TBMM’de temsil hakkı elde eden tüm siyasi partilerin, hangi tablo çıkarsa çıksın Türkiye’deki istikrar ortamının yeniden tesis edilmesi yönünde adım atarak, 2016 yılının 2015’teki kayıplarımızın telafi edilebileceği bir dönem olabilmesi için ortak akılda buluşmalarını bekliyoruz.”

ATO Meclisi’nde, Türkiye’deki birlik ve beraberlik ruhunun en zor durumlarda bile nasıl korunduğuna dikkat çekilebilmesine yönelik olarak, Ekim ayındaki Meclis toplantısının, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla bu kentte yapılması da kararlaştırıldı. ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, “Yaşanan tüm olumsuzluklara karşın din, dil ve etnik köken farkı gözetmeksizin Çanakkale Zaferi’ni kazanan şehitlerimizin huzuruna çıkarak bütün dünyaya birliktelik mesajı vermek istiyoruz” dedi.