ATO’nun yenilenen seçimlerinin ardından oluşan 110 kişilik Meclisi, ilk toplantısını İsmail Acı Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Meclis Başkanı İsmail Acı, Meclis üyelerine başarı dileğinde bulunduğu konuşmasında, ”Seçimlerimizin tamamlanmasıyla birlikte Meclis üyelerimizin yarıya yakını değişti. Bundan sonra gündemimiz Adana’ya hizmet olacak. Önümüzde önemli projeler var. Bu projelerin hayata geçmesi için bizlere verilen bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getireceğimizden hiç kuşkum yok. ATO’nun yeni çalışma döneminin kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, geçtiğimiz dönemde yaptığı hizmetler ve yeni dönemdeki hedeflerine yönelik bilgiler verdi. Odalardaki görevlerin bir bayrak yarışı olduğunu ve  çalışmalarda da sürekliliğin esas olduğuna değinen Atila Menevşe, “Geçmiş dönemimizde odamızda çok önemli girişimlere ve projelere imza attık. Adana’nın sorunları ve çözüm önerilerini tespit ederek işe başladık ve görev süremizce birçok ilki odamız çatısı altında gerçekleştirmeyi başardık” dedi.

Menevşe, görev sürelerinde hayata geçirmiş oldukları çalışmalara ilişkin şöyle konuştu:

“Öncelikle ilimizin İhracat kapasitesini artırmak üzere ihracat hamlesi eylem planını hayata geçirdik. Üyelerimizin ihracatını artırmak için mobilya ve makine sektörlerinde URGE projelerini tamamladık. Tüm üyelerimizin yurtiçi ve yurtdışına rahatça iş gezisi yapması fuarlarda stant açması için Meslek Komiteleri Destek Programını yürürlüğe koyduk. Türkiye’de ilk olan Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunu başlattık. Adana’da imalatçıların ve işletmelerin plansız ve dağınık yerleşim sorunlarını çözmek için siteleşme ve kümelenme çalışmalarını başlattık. Ayakkabıcılar, Tekstilcilerin site kuruluş işlemlerinde büyük mesafe aldık. Gıda, mahrukat, su ürünleri ihtisas siteleri gibi projelerin  de önünü açmış olduk. Odamızı teknoloji noktasında Türkiye’nin en ileri Odası haline getirdik. Dijital Arşiv, e-belge, üyelerin haritalanması gibi birçok hizmeti entegre bir şekilde hizmete aldık. Adana’nın Lübnan ile bölgesel işbirliğini geliştirdik. Beyrut ve Doha’ya direk uçuşlara zemin hazırladık. Üyelerimize Nefes kredisi altında iki kerede toplam 260 Milyon TL düşük faizli kredi kullandırdık. Çukurova kalkınma Ajansı destekleriyle Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’ni hayata geçirdik. 0850 346 01 01 numaralı çağrı merkezimizi hayata geçirdik. Odamız ve Meclisimiz adına Adana’ya bir ilkokul hediye ettik. Önümüzdeki dönemde hazırlıkları tamamlanan hizmet binamızın inşasını, Tarım İhtisas OSB’mizi, sektörel sitelerimizle ilgili projelerimizi tamamlayarak devam ettireceğiz. Bunların üzerine sizlerin çalışma ve önerileriyle çok sayıda önemli projeyi ekleyeceğimize eminim. Bu çalışmalar için Meclis Toplantılarımızın dışında da çalışmalarımız ve çalıştaylarımız olacak.”

Konuşmasının son bölümünde ATO’nun, Adana ekonomisinin geleceğinin şekillendirildiği en önemli kuruluş olduğunu vurgulayan Menevşe, ”Bu bağlamda Adana Ticaret Odası olarak büyük sorumluluk taşıyoruz. Yüce Meclise seçilmiş siz değerli Meclis Üyeleri önümüzdeki 4 yılda bu sorumluluğu taşıyacak ve Adana ekonomisinin gelişmesinde rol alacaksınız. Adana’nın ve ülkemizin geleceği için daha çok çalışmak ve üretmek zorundayız. Bu açıdan daha yaşanabilir bir bölge olmak için ekonomik büyümeyi hedeflemeli ve Adana’ya değer katmak için daha fazla çalışmalıyız. Çünkü ülke olarak olağandışı pek çok olayın yaşandığı bir dönemin tam ortasında bulunuyoruz. Bu kırılgan sürecin önüne set çekmek hepimizin hedefi olmalı. Oda seçimlerimizi yaptık. Artık yarına, geleceğe odaklanmalı, birlikte yürümeliyiz. Odamızda birlik ve beraberlik içerisinde istikrarı devam ettirdiğimiz sürece her sorunu aşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca, önümüzdeki dört yılık dönemde görev yapacak Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu ve Akreditasyon İzleme Komitelerinin yanı sıra hakem, bilirkişi ve eksper listeleri de oy birliğiyle belirlendi.