Adana Ticaret Odası toplantı salonunda Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe Başkanlığında, komite üyelerinin yoğun katılımıyla Müşterek Meslek Komitesi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Komite Üyelerine hitap eden Menevşe; "İçinde bulunduğumuz krizden çıkış yolu üretim, tasarruf ve ihracat. Türkiye olarak bir cari açık sorunu yaşıyoruz. Bu sorunu aşmak için harcadığımızdan daha fazla üreteceğiz, ithal ettiğimizden daha fazla ihraç edeceğiz ve en önemlisi milli servetimizi boşa harcamak yerine tasarruf yapacağız. Büyümemizin formülü budur. Krizden çıkış için dışarıdan hiç kimse bize çare lütfetmeyecek. Çare kendimiziz. Bu bilinçle üretimi artıracağız. Kamu alımlarında yerli ürünler tercihten öte bir zorunluluk olmalı. İthal ikameli ürünlerin üretimini teşvik edeceğiz. Yeni ihracatçılarla, yeni pazarlara ve müşterilere ihraç değeri yüksek ürünler satacağız.

Bu noktada hep birlikte şuna inanmalıyız. Biz bu krizi aşacağız. Hem de ihracatı, ekonomimizi büyütmek için bu krizden fırsatlar çıkaracağız. Türkiye büyük bir ülke. Önümüze koyacağımız her hedefi aşma gücümüz ve irademiz her zamanki gibi var. Bu kez de milli birlik ve beraberlik içinde bu krizden güçlenerek çıkacağız.  '' diye konuştu.

Komitelerimizle Atılım Yapacağız!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe; ''Bu toplantının birinci önemli özelliği en geniş kapsamlı organ toplantısı olmasıdır. Oda çatısı altında temsil edilen 46 sektörden 262 meslek komitesi üyesi ile en geniş kapsamlı toplantımızı yapıyoruz. Bir diğer önemli özelliği, Odanın temelini oluşturan organın Meslek Komiteleri olmasıdır. Oda seçimlerinde olduğu gibi, organlarımızın tüm iş ve işlemleri ilk hareketini Meslek Komitelerinden alır. Bu bakımdan Meslek Komiteleri bizim için en önemli Oda organıdır. Nitekim geçtiğimiz dönemde komitelerimizi en etkin ve verimli şekilde çalıştırmak için gayret ettik. Bu konuda ciddi oranda gelişme kaydettik. İnşallah bu dönemde de komiteleri çok daha verimli bir noktaya taşıyacağız. Önümüzdeki dönemde sizlerle birlikte Tarım OSB'mizin açılışını yapacağız, sanayi sitelerimizin açılışlarını yapacağız, ihracat projeleriyle Adana ihracatını çok daha ileriye taşıyacağız, hizmet binamızı inşa edeceğiz, ticaret ve sanayinin önündeki tüm engelleri bir bir aşmaya çalışacağız. Üretimde katma değeri yükseltmek üzere ayakkabı ve moda tasarımı merkezimizi kuruyoruz. Merkezimizi Teknokentte Çukurova Kalkınma Ajansının  638 bin TL Odamızın 228 bin TL katkısıyla toplam 911 bin TL bütçeyle kuruyoruz. Projemiz onaylandı. Artık Adana'nın ürünleri çok daha katma değeri yüksek ürünler olacak.  Bu konuda Oda olarak Komitelerimizle yeni proje ve programlarla atılım yapacağız. Özellikle ihracat bacağında çok sayıda önemli projeyi birlikte icra edeceğiz. İnşallah kısa zamanda krizin etkilerini sınırlayıp ekonomiyi tekrar pozitif yöne döndüreceğiz.'' dedi.