Bu yılın ihracat hedefi 10 milyon dolar

Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulaan Beluk, '2010'dan beri bu sektörde yenilikçi çalışmalara imza atıyoruz. Mermer blokları çıkartarak yurt dışına blok olarak ihraç ediyoruz. Üç maden ocaklarının da Kayseri Sarız'da bulunduğunu belirten Beluk, üç yıldır faaliyetlerine ağırlık verdikleri bu sektörde 3 milyondolarlık ihracat yaptıklarını, bu yılki hedeflerinin ise 10 milyon dolar olduğunu ifade eti.

Zor sektör

Madenciliğin zor bir sektör olduğunu, bu yüzden bu sektörde faaliyet gösteren fazla firma olmadığını belirten Genel Müdür Ferhat Beluk, ''Şu anda maden ocaklarımızda 63 işçi çalışıyor'' dedi. Türkiye'nin şu anda yıllık mermer ihracatının 2 milyar dolar olduğunu ifade eden Beluk, ''Bu alanda ülkemizde önemli bir potansiyel var, biz bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz'' dedi.

Mermerin modası geçmez

Beluk,mermerin modası geçmeyen önemli bir yapı elemanıolduğuna dikkati çekerek, ''Hem dayanıklı hem de şık. Yurt dışında çok büyük talep gören mermerin ihracatını artırabilecek kapasitemiz var. Bu talebi ekonomiye kazandırma çabasındayız'' diye konuştu.