Proje kapsamında kursiyerlerle ilk buluşmayı geçtiğimiz hafta gerçekleştiren Seyhan Soroptimist Kulübü üyeleri, kursa katılacak engelliler ve aileleriyle bir araya geldi.Kursiyerlere ve ailelerine derneğin tanıtımının yapıldığı toplantıda, projenin amaçları konusunda detaylı bilgiler sunuldu.

Son derece anlamlı bir gün olan, Dünya Engelliler günü, 3 Aralık 2012 tarihinde Mesleğim Umudum projesi kapsamında Yüreğir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültürevinde eğitimler başladı. Yüreğir Belediyesi, EBİMEDDER ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünün iştirakçisi olduğu projeye, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Sayın Zihni Aldırmaz da servis aracı tahsis ederek destek veriyor.

Kurs öncesi dernek üyeleri ile bir araya gelen kursiyerlerle, Dünya Engelliler gününü anmak ve kursun başlamasını kutlamak üzere pasta kesildi. Kursiyerlerin soruları yanıtlandı ve dernek üyeleri tarafından başarı dilekleri iletildi.

Amaçları engelli kız çocukları, genç kızlar ve kadınlar için meslek edindirmek üzere hazır giyim ve trikotaj kurslarını sürdürülebilir kılmak olan Seyhan Soroptimist Kulübü, 03.aralık.2012 tarihinde başlattıkları eğitimler ile, bu proje kapsamında 50 engelli kadını meslek sahibi yapmayı hedefliyor.