Archtura’nın Toros Caddesi’ndeki konsept mağazasının ilk konukları Adana’nın tanınmış mimar, iç mimar ve tasarımcıları oldu. Açılısı önümüzdeki günlerde yapılacak olan 430 metrekarelik konsept mağazadaki buluşmada, sektörün dikkat çeken ürünlerinin tanıtımı da yapıldı. Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Kazım Tosun’un kardeşleri Mustafa Oğuz Tosun, Orhan Tosun ve Serkan Tosun ile birlikte 2006 yılında Adana’ya kazandırdıkları merkezi Süleyman Demirel Bulvarı’nda bulunan Archtura, sektördeki yeni tasarım ürünleri de 100’e yakın davetliyle buluşturdu.

ADANA’DA İLK

Tamamı ithal olan, tasarımları ve çizgileri ile öne çıkıp, kullanıldıkları mekanlarda farkındalık yaratacak, seramikten, bataryaya, vitrifiyeden, aksesuarlara, parkelerden, duvar kağıtlarına, rezervuar sistemlerinden, gider sistemleri ve yapı kimyasallarına kadar sayısız tasarım ürününü Adana’yla tanıştıran Archtura’daki davette, Frankfurt Uluslararası Banyo ve Yapı Teknolojileri Fuarı’nda (ISH Frankfurt 2015) lansmanı yapılan Philippe Starck imzalı Hansgrohe AXOR serisi Starck V yeni tasarım ürünler de dikkat çekti. 10-14 Mart tarihlerindeki fuarın ardından Türkiye’de ilk kez Adana’yla buluşturulan özel tasarım ürünler büyük ilgi gördü.

Tasarım ve mimarinin Dünyadaki önemli markalarını Adana’ya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildiren Archtura Mimarlık ve Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Tosun, firma olarak sektördeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, önemli fuarları ziyaret edip, bu fuarlarda lansmanı yapılan özel tasarım ürünleri Adana’daki iç mimar, mimar ve tasarımcılarla buluşturduklarını söyledi. İş ortaklığı bulunan Hansgrohe, Axor, THG Paris, Jacuzzi, Kaldewei, Geberit, Aco, Petracer’s, Roca, Porcelanosa, Venis, Sant’Agostino, DOM Ceramiche, Italgraniti, Ariostea, Pomd’or, Laufen, Armadi Art, Dune Mosaics, Margaritelli, Boen gibi dünyaca ünlü markaların tamamının ürünlerini yeni konsept mağazalarında sergileyebildiklerini kaydeden Tosun, “Sektördeki ilkleri, ilklerin kenti Adana’mıza kazandırıp, mimarinin son örneklerini, özel tasarım ürünlerini evlerimizde, ofislerimizde, işyerlerinde kullanabilme imkanı sunabiliyoruz” dedi.

MİMAR VE İÇ MİMARLA ÇALIŞMANIN ÖNEMİ

Mimar ve iç mimarlarla çalışmanın önemine de değinen Tosun, ofisten, eve, evden fabrika binasına kadar her nitelikteki yaşam alanlarını renove etmek veya yeni inşa etmek isteyen kişilerin nitelikli bir mimar, iç mimar veya tasarımcı ile çalışmasının gerekliliğini vurguladı. Adana’nın sahip olduğu nitelikli mimar, iç mimar ve tasarımcılarının daha yaşanabilir, daha konforlu ve daha ergonomik yaşam mekanları yaratmada oldukça deneyimli olduklarını belirten Tosun, renovasyon ve yeni inşa edilen projelerde proje sahiplerinin bu kişilerden mutlaka profesyonel destek almalarını gerektiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAF ALTLARI (isimler soldan sağa yazılmıştır)

1adana: Orhan Tosun, Oğuz Tosun, Kazım Tosun, Serkan Tosun
2adana: Kazım Tosun, Sait Erhan Özbek, Ozan Tüzün, Emir Mansuri, Samet Karyaldız, Mine Liman.

3adana: Kazım Tosun, Ceyhun Baskın, Ali Özler, Ertaç Özal, Şebnem Özal, Serhat Nisanoğlu

4adana: Ayşe Kabaklı, Sabri Tunç, Gözde Tüzün, Suzan Tüzün, Kamuran Pekçetin

5adana: Archtura Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Tosun, konuklara kısa bir konuşma yaptı.

6adana: Kazım Tosun, Tolga Uzun, Filiz Savatlı, Çiğdem Konukoğlu, Sena Ülger, Sait Erhan Özbek, Oğuz Tosun

7adana: Ali Özler, Kazım Tosun.

8adana: Sibel Dünver, Selin Alemdar, Sinem Güler, Sena Ülger, Yağmur Şahin

9adana: İskender Bostancıeri, Odil Cincaner, Kazım Tosun, Funda Fitik, Samet Karyaldız.

10adana: Fırat Fırat, Burak Uygungül, Orhan Tosun

11adana: Pelin Altıntaş, Selma Çelik, Uğur Tekin, Orhan Tosun, Cihan Yelmiş
12adana: Odil Cincaner, Gülçin Türker, Mine Liman
13adana: Hansgrohe AXOR serisi Starck V ürünü.