MÜSİAD'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şube Başkanı Suat Yahşi, genel kurulda, Türkiye'nin, toplumun, bölgenin, dünyanın sosyal, kültürel, siyasal, ekonomik, bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan MÜSİAD'ın, bir gelişim, diyalog, iş birliği ve güç birliği platformu oluşturduğunu ifade etti.

 

MÜSİAD'ın kurulduğu günden bugüne, orta ve küçük ölçekli işletmelerinde dahil olduğu iş dünyasının önünü aydınlattığını aktaran Yahşi, demokrasinin gelişimine de katkı sağladığını bildirdi.

 

Yahşi, dernek olarak genel merkezin faaliyetlerine katkı sağlarken, berberinde "Adana'nın maddi ve manevi gelişmesi için neler yapılabilir?" bunun kaygısını taşıdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

 

"2023 için çok güzel hedefler zikredilmiştir. Ama şu bilinmelidir ki Çukurova'nın potansiyeli hayatiyete geçirilmediği takdirde, bu  hedeflerin tutturulabilmesi çok zor olacaktır. Bölgenin bakir bir turizm potansiyeli var. Tarım yeterince dikkate alınırsa getirisi 10, 20 kat artacaktır. Yeni yapılan bölge havaalanının, en rantabl şekilde değerlendirilmesi için geri plan çalışmalarının yapılması lazımdır. AOSB'de yer kalmamıştır acilen yeni yer tahsisi yapılmalıdır. Türkiye ve Adana için çok büyük bir fırsat olduğunu düşündüğümüz Ceyhan Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Adana MÜSİAD olarak bu belirttiğimiz konularda elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz."

 

Genel Kurulda Vali Mustafa Büyük, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu da konuşma yaparak, yeni yönetime başarılar diledi. Ardından yapılan törende yeni üye olan kişilere rozetleri takıldı.

 

Şahin Bilgiç'in başkanlığında yapılan kurulda 2015-2016 yılı MÜSİAD Adana Yönetim Kurulu asil üyeleri Suat Yahşi, Nayim Yeldan, Burhan Kavak, Ömer Tekdemir, Abdullah Hamidi, Memet Akif Akyıldız, Haluk İncecik, Ozan Gülaçtı, Mehmet Çalık, İsmail Hakkı Özkan, Zeynel Abidin Üstemel, Ali Karaçalı, Ahmet Aslan, Mehmet Akif Kılaç, Orhan İrday'dan oluştu.

 

Yönetim kurulu yedek üyeleri ise Osman Köse, Mustafa Hilmi Akşamoğlu, Mehmet Ali Önal, Güney Birhoş, Güray Atak, Niyazi Yüksel, Mehmet Emre Çalışkan, Veysel Karaca, Dinçer Özşener, Kadir Dinç, denetleme kurulu asil üyeleri İhsan Bermekoğlu, Mehmet Sobacı, Osman Tekin, denetleme kurulu yedek üyeleri de Şahin İplikçi, Ramazan Aksoy ve Metehan Ivak oldu.