Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), 2018’de Türkiye’nin tarımdan enerjiye turizmden sanayiye kadar Adana’dan atak beklediğini söyledi.  Burhan Kavak, “Zor bir yılı geride bıraktık. başta Ortadoğu olmak üzere dünyadaki çatışma ortamından, ekonomik durgunluktan  etkilendik. Ancak buna rağmen Adana, bir önceki yıl 1.6 milyar dolar olan ihracatını 1.8 milyar dolara yükseltti. Elbette bu yetmez. Türkiye’nin dünyanın 10 büyük ekonomisi olma hedefi varsa, Adana’nın da Türkiye’nin ilk 10 büyük ekonomiye sahip şehirleri arasına girme hedefi var. 2018 bu hedef için hamle yapacağımız yıl olsun istiyoruz” dedi.

MERKEZ-YEREL UYUMU ŞART

Türkiye’nin Marmara’dan sonra ikinci üretim üssüne Adana’nın liderlik yapabileceğini belirten Kavak, bunun için yerel yönetimle merkezi yönetimin uyum içerisinde çalışması gerektiğini söyledi. Son yıllarda şehirdeki birliktelikten memnuniyet duyulduğunu belirten Kavak, “Bu birlik ortamının büyük projelerin başlatılmasına vesile olmasını istiyoruz. 2018’de Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi, Tarım Organize Sanayi Bölgesi gibi dev yatırımların hayata geçirilmesini isterken, Misis antik kenti gibi toprak altındaki turizm değerlerimizin ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. İlçe bazında spesifik alanlara uygulanacak teşvik modeliyle bu alandaki mağduriyetimizin giderilerek yeni yatırımlara sahip olmak istiyoruz. Yerel yönetimden başta inşaat sektörünün önünü açacak düzenlemelerin yanı sıra Adana’nın büyüklüğüne yakışan büyük yatırımlar talep ediyoruz” diye konuştu.

HEDEF ÜLKE BAZLI ÇALIŞMALAR

MÜSİAD Adana Şubesi’nin 2018’de de yerel, ulusal ve uluslararası etkinliklere devam edeceğini belirten Kavak, “Geçtiğimiz yılı Enerji Zirvesi ile kapattık. Türkiye’nin en etkin enerji kurum ve uzmanlarıyla sektörü Adana’da konuştuk. Yeni yılda genel merkezimizin de desteğiyle bu yöndeki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. En büyük ve etkin organizasyonlara Adana’nın ev sahipliği yapmasını sağlayacağız. Yerel yönetimimizle, meslek odalarımızla, kurumlarımızla, diğer STK’larla, valiliğimizle işbirliği içerisinde şehrimizi büyütecek her projenin yanında olacağız. Öte yandan özellikle dış ticaretimizi geliştirecek hedef ülke