Adana, Mersin ve Hatay’dan zirveye katılan makineden mühendisliğe, çelikten enerjiye onlarca firma zirvenin gözdesi oldu. Zirveye bölgeden sanayicilerin katılım organizasyonunu üstlenen ekonomi gazetesi Refleks’in imtiyaz sahibi Esra Özden, “Sanayideki gücümüzü dünyaya göstermiş olduk. Mersin Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak nükleer santralde yerli sanayicinin payı 16 milyar dolarla ifade ediliyor. Bunun büyük payını Çukurova’daki işletmeler alsın istiyoruz. O yüzden buradaydık. Nükleer santral inşa eden Fransız, Rus, Çin kuruluşları özellikle makine sanayicilerimizin çalışma biçimlerini ve gerçekleştirdikleri projeleri çok beğendiler.  İyi bağlantılarla durgunluk içerisindeki bölge ekonomisinin canlanacağını düşünüyoruz” dedi. 
KARALI: ‘HAZIRIZ’ MESAJI VERDİK
Nükleer Santraller Zirvesi’ne katılan Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkan Yardımcısı Fırat Karalı da bölge sanayicisinin sadece yatırıma yakınlık avantajı bulunmadığını, dünyanın her yerine kaliteli ve zamanında üretim gerçekleştiren sanayicilerin nükleer yatırım projesinden de iş alacağını söyledi. Makine öncelikli olmak üzere birçok sektörde bölge sanayisinin başta az beğenen Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapabilme başarısına sahip olduğunu belirten ADASO Başkan Yardımcısı Karalı, “Bu zirvede hazır olduğumuzu bir kez daha hissettirmiş olduk” diye konuştu. 
HANGİ FİRMALAR KATILDI? 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın desteğiyle, Nükleer Mühendisler Derneği ve Ticarî Eşleştirme Derneği tarafından düzenlenen zirveye Çukurova Bölgesi’nden Zahit Alüminyum, Bomak Makine, Polyar Makine, Kocabey Makine, CTN Mühendislik, Turan Makine, Emre Makine, Berdan Cıvata, Altek Yapı Market, Doğanlar İnşaat ve Akkuyu Hırdavat stantla katıldı.