Öğrenciler, teorik bilgileri güncel hayattan verilen örnek vakalarla harmanlayarak pratik çözümler getirmeye yönelik çalışmayla kurumsallaşmasını tamamlayamayan şirketin yapılanması yönünde önemli kararlar aldılar. 

Gençleri geleceğe hazırlayan Çukurova GİAD Akademi’de, Akademi Koordinatörü Altay Ayhan, “İnsan Kaynakları Yönetimi, Çağdaş Yönetim Becerileri ve Stratejik Yönetim” konulu ders verdi. Dersin ardından öğrencilerden 4 ayrı grup oluşturularak, Büyük Resmi Görme ve Stratejik Düşünce Çalıştayı yapıldı. Çalıştay kapsamında kurumsallaşmasını tamamlayamayan örnek tekstil firması öğrencilere vaka olarak sunuldu. Derslerde öğrenilen teorik bilgiler, güncel hayattan örneklerle harmanlandı, 500 kişilik istihdama sahip şirketin geleceğine yönelik önemli adımlar atılarak, pratik çözümler getirilmeye çalışıldı. Her grup yaptığı çalışmaları sunumlarıyla da paylaştılar. Sunumlar sonunda Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Yönetim Kurulu üyeleri ve Koordinatör Altay Ayhan’ın oylarıyla ‘En Başarılı İK Planlaması Yapan Grup’ seçildi. 

Bu yıl üçüncüsü yapılan akademiyi gençleri geleceğe hazırlamak amacıyla hayata geçirdiklerini hatırlatan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, bu çerçevede, teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalara da yer verdiklerini söyledi. Dersin ardından yapılan çalıştayda akademi öğrencilerine hızlı büyümesine karşılık kurumsallaşmasını tamamlayamayan tekstil firmasının vaka olarak sunulduğunu bildiren Başkan Sakarya, “Öğrencilerden şirketin insan kaynakları departmanını yeniden yapılandırmaları beklendi. Bu çerçevede her grup, örnek verilen şirketin verilerini toplayıp, sorunları analiz ettiler. İnsan kaynakları politika, prosedür, talimat ve form standardizasyonu gerçekleştirip, İK bütçesi oluşturdular, iş tanımları yapıldı, performans sistemi belirlendi, kariyer planlama sistemi kurulup, prim teşvik sistemi yapılandırıldı. Başarılı bir çalıştay oldu. Öğrencilerimiz her grupta çok güzel uygulamalar ve kararlarla şirketin kurumsallaşması yönünde örnek adımlar attılar” dedi. 

Akademi Kooordinatörü Altay Ayhan da, “Yüksek Performans Kültürü” kapsamında şirketin yeniden yapılandırılması yönünde başarılı bir çalıştay gerçekleştirildiğini belirterek, “Öğrencilerimizin örnek şirketi yapılandırırken, en ince detaya kadar kapsamlı şekilde düşünüp, kararlar almaları çalıştayın en dikkat çeken yönüydü. İnsan odaklı hedefler ortaya konuldu. ‘Doğru İşe, Doğru İnsan’ mottosundan yola çıkarak patron şirketinden, kurumsal şirkete geçişin en önemli adımları bu çalıştayda ele alındı.