AYAMDER Yönetim kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, bu yurt dışı ziyaretlerinin önünü açmak için geçtiğimiz günlerde Amerika gezisi esnasında  Amerika’nın 3. Büyük kenti olan Chicago’da Ticaret Ataşesi  Sevtap Akgüloğlu ile bir araya geldi. Ziyaret de AYAMDER üyelerinin 2014 Baharında  topluca yapacağı geziyle ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

Ataşe Sevtap Akgüloğlu, Adanalı müteahhitlerin yapacağı bu ziyaretin memnuniyet verici olacağını belirtip, “ Adana’ya büyük katkı sağlayacaktır” dedi. 

Başkan Kılçık’da ziyaretin kendileri için çok yararlı geçeceğini belirterek, “Üyelerimizin ziyaret amacı, alt yapısı yüksek ve akıllı binaların teknolojik özelliklerini araştırmak   “Şehirleşmeye yönelik etkilerin neler olduğu konusunu incelemektir” dedi. Kılçık, Ataşe Akgüloğlu’nun kendisine gösterdiği  ilgiden dolayı da teşekkür etti. 

Düzenlenecek kapsamlı geziye aracılık yapacak olan danışma firmalarıyla da görüşülerek değerlendirmeleri yapıldı.

Başkan  Murtaza Kılçık ayrıca, AYAMDER üyelerinin  24 Kasım 2013  tarihinde Dubai’de yapılacak olan  inşaat fuarına topluca katılacaklarını da söyledi.  

 

AFET RİSKİ BİNALARIN UYGULAMALARINA DİKKAT

Öte yandan AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, imara kapalı yerlerde 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanlarla ilgili vatandaşlarla meslektaşlarını uyardı.

Afet riski bulunan yerlerin imara kapalı ise buralarda uygulama yapmanın hukuken mümkün olduğunu hatırlatan Kılçık, “Bilindiği gibi bakanlık, 6306 sayılı kanun kapsamındaki afet riski parsel ve binalarda  plan yapma yetkisi  vardır. Bakanlığın en çok üzerine düştüğü konu, afet riski yerlerde özellikle 15 bin m2 altında olan bölgelerde plan uygulaması yaparken üst planlara uygunluğu esas alıyor. Ancak, bu konu Bakanlığın kararına göre mümkün olabilir. Bununla ilgili tereddüt’ü bulunan arkadaşlarımız özellikle, 6306 sayılı yasayı çok iyi  incelemeleri gerekiyor. Yada Çevre Şehircilik Bakanlığından veya  il Müdürlüğünden detay bilgi almaları da kendilerini yararına olacaktır. Buralardan sağlıklı bilgi almadan  her hangi bir işlem başlatmasınlar” diye uyarıda bulundu.

Vatandaşların ve müteahhitlerin gelen teklifleri Adilhane içinde değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Kılçık, “Vatandaşlarımız ve meslektaşlarımız gelen teklifleri çok iyi realize etmeleri  kendi yararlarına olacaktır. Çok iyi analiz ederek, akılcı ve mantıklı hareket edildiğinde eminim ki, şehrimiz daha güvenli, daha güzel binalara sahip olacaktır” diye konuştu.