6 -10 Kasım Tarihleri arasında TÜYAP Adana Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Tarım fuarında, Arı Yetiştiricileri Birliği’nce Bal yarışması düzenlenecek. Fuarın 5. Gününde yapılacak Bal yarışması, Adana Arı Yetiştiricileri Birliği ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce ortaklaşa yapılacak.
Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu, geleneksel hale getirilen bal yarışmasının bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceklerini belirtti. Bal yarışmasında üyelerinin, yurdun her tarafına giderek ürettikleri balların yarışmaya katılacağını ifade eden Başkan otlu, “Dereceye giren bal üreticilerine çeşitli hediyeler verilecek. Bu kapsamda tüm adanalı hemşerilerimizi yarışmamıza davet ediyorum. Katılımcılara saat 12:00’dan itibaren müzik dinletisi eşliğinde özel hazırlanmış bal şerbeti ikram edilecek” dedi.
Adana süzme bal konusunda yaklaşık on bin tonluk üretimi ile ülke birincisi konumunda olduğunu anlatan Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu “Adana arıcıları yurdun her tarafına giderek her çiçekten bal üretmektedir. Ancak Adana’nın narenciye çiçeğinden üretilen ve portakal balı olarak tabir edilen bal, kendine has kokusu ve aroması itibarı ile çok beğenilen ve aranan özel bir baldır. Bu bal da nisan ayı sonlarında hasat edilerek damak tadınıza sunulmaktadır” diye konuştu.