Oda Başkanı Memduh Özalp, son günlerde hızla yayılan ve sayıları giderek artan “Yöresel Tatlar” pazarlarında, her türlü süt ve süt ürünlerinin yanı sıra her türlü gıda satışları yapılarak, haksız kazanç elde edildiğini, bunun da kayıt altındaki, devletine vergisini ödeyen, primini yatıran kayıtlı esnaflara zarar verdiğini belirtti.  

 Devlete hiçbir resmi kaydı, vergisi, sağlığa uygunluk belgesi, açma ruhsatı olmayan ve çoğunluğu Adana dışındaki illerden gelen, yasak olduğu halde, açık şekilde markasız ürün satan bu kişilere “dur” denilmesi gerektiğini belirten Başkan Özalp şunları söyledi:

 “Son günlerde hızla yayılan ve ilgili kurumların görmezden geldiği, yasal denetimden uzak ortamlarda kurulan Yöresel Tatlar Pazarları, devletine vergisini ödeyen, primini yatıran, kirasını ödeyip, istihdam oluşturan kayıtlı esnafımıza büyük zarar vermektedir. Kayıtlı esnafımız, siftah yapamadan kepenk kapatırken, böyle kayıt dışı satışlara göz yumulması kabul edilemez. Bizim şarküteri işi yapan esnafımıza, yöresel ürünlerden bal, tereyağı ve köy yumurtasını, markasız olarak sattığı için cezalar kesilirken,  şehirde kurulan Yöresel Tatlar Pazarları’ndaki sağlıksız ortamda, markasız ürün satışlarına sessiz kalınması kabul edilemez.  Bizim talebimiz, Yöresel Tatlar Pazarları’na, Adana’da hizmet veren bizim  kayıtlı esnaflarımız da davet ve kabul edilmeli. Denetimler, halkın sağlığı düşünülerek, her zaman ve her yerde kesintisiz yapılmalı. Bu pazarlar, şehir merkezi yerine şehir dışında kurulan fuarlarda açılmalıdır. Böyle her şey kontrol altında olacaktır. Konuya, başta Adana Valimiz Sayın Mustafa Büyük olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü ile ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarımızın da hassasiyet göstereceklerine inancımız tamdır”