TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin, ilkokul çağlarında başlaması gerektiğini, özellikle kadın girişimci sayısının artırılmasında buna ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Adana Ticaret Borsası’nda (ATB) Türkiye İş Kurumu Adana İl Müdürü Haşim Meydan’ın katıldığı “İŞKUR’un İşverene Destekleri” konulu gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Özden, farklı sektörlerde başarılı işletmeleri yöneten TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin yeni girişimcilere örnek olması açısından önemli olduğunu da belirtti.

REFORMLARA İHTİYAÇ VAR

Konuşmasında, girişimciliğin özendirilmesinin önemine dikkat çeken Esra Özden şunları söyledi: “AB’de kadın girişimci oranı yüzde 28, OECD ülkelerinde yüzde 25’ler seviyesinde. Son yıllardaki çabalara rağmen ülkemizde ise kadın girişimci oranı yüzde 6’lara çıkarılabildi. 2023 hedeflerimizi, bu tabloyla yakalanmaz. İlkokulda kantinleri öğrencilerin çalıştırdığı dönemler bile, çocukların kendi işini kurma, ticareti, hizmet üretimini temelden uygulamalı öğretme modelinin bir parçasıydı. Türkiye’de her genç ya kamuda çalışmak da ya da özel sektörde genel müdür olmak istiyor. Girişimciliği özendiren radikal reformlara ihtiyacımız var.”

HİZMET ALANI GENİŞ

Çok sayıda kadın girişimcinin katıldığı toplantıda konuşan İŞKUR Müdürü Haşim Meydan da her işletmeye bir danışman tahsis edildiğine dikkat çekerek, “Danışmanlarımız ve personelimiz iş dünyasının insan kaynağı birimi gibi görev yapıyor. SGK prim ödemeden maaş desteğine birçok alandaki desteğimizden iş çevresinin yararlanmasını istiyoruz. İşverenlerimize eleman taleplerinin alınması ve karşılanması, iş gücü eğitimleri, istihdam garantili kurslar, işbaşı eğitim programları, girişimcilik programları gibi birçok konuda geniş kapsamlı hizmet verebiliyoruz” dedi.

İŞKUR uzmanlarının sunum gerçekleştirdiği toplantıda kadın girişimcilerin soruları da yanıtlandı. TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan’a teşekkür belgesi verdi.