Atilla Menevşe’nin ATAK AŞ’nin Adana’nın tanıtımına  sunacağı katkıları ve şirketin çalışmaları ile işleyişi hakkında bilgi verdiği toplantıda konuşan Ali Haydar Bozkurt ise Adana’nın dünya genelinde tanıtımının önemine işaret etti.
AYRI PROJELER
“Nisan’da Adana’da / Portakal Çiçeği Karnavalı”nın bu yıl dördüncüsünün gerçekleştirileceğini ve Adana’ya sağladığı katkılar hakkında bilgi veren Boz kurt,  Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) ile Nisan’da Adana’da / Portakal Çiçeği karnavalının tamamen ayrı projeler olduğunu belirtti.
Karnavalın tamamen sevgi odaklı olduğunu, rengarenk bir sosyal yapıda olan kenti tek paydada bir araya getirdiğini söyleyen Bozkurt, “Kent odaklı karnaval 3. yılında uluslararası bir hal aldı. Türkiye’nin tanıtımında rol oynamaya başladı. 3. yılında onbinlerin katıldığı karnavalda tek bir asayiş olayı bile yaşanmamış olması konunun Adana insanları tarafından iyi anlaşıldığını ve sahiplenildiğini gösteriyor. Her kurum karnavala katkı sağlamak için elinden geleni yapıyor” diye konuştu.
ADSİAD ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK
ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise Adana’nın kültür-sanat altyapısıyla Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu ifade etti. Sönmez, “Adana’nın ünü sadece Türkiye’de değil dünyada öne çıkması gereken bir durum teşkil ediyor. Verimli tarım arazileri, su kaynakları, yetişmiş insan gücü, edebiyat ve sinema dünyasına kazandırdığı insanlarla Türk filmlerine birçok kez konu olan Adanamız, bu karnavalı dünyaya en iyi şekilde tanıtacaktır. Bizler de bu konuda üzerimize düşeni yapacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Süleyman Sönmez ve Atilla Menevşe, Ali Haydar Bozkurt’a tablo hediye etti.