Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, Başkan Yardımcısı Uğur Yaman, YK Üyesi Fatih Yağcı, Meclis Başkanı Süleyman Yıldız ve meclis üyeleri Çakır Taştepe, Cem Beri, Genel Sekreter Tuncay Tunç ile Ereğli Ticaret Borsası üyeleri Adana Ticaret Borsası (ATB) yönetimini ziyaret ederek ATB Binalarını inceleyip, bilgi aldılar.

ATB KOMPLEKSİNİ EREĞLİ’YE UYGULAMAK İSTİYORUZ

Akredite bir borsa olmak için Akredite olan Adana Ticaret Borsası’nı incelemek için Adana’ya geldiklerini söyleyen Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, yaptığı konuşmada “Türkiye’ye önderlik yapan Adana Ticaret Borsası’nın çalışmalarını yerinde inceleyip örnek almak için buradayız. Binalarıyla, lisanslı depolarıyla, laboratuvarlarıyla, alım-satım salonlarıyla akredite bir borsa olan Adana’daki bu borsanın aynısını Ereğli’de uygulamak istiyoruz. Burada yaptığımız istişare ile Ereğli Ticaret Borsamızı daha başarılı hale getireceğimizi düşünüyoruz.” diye konuşan Başkan Ünlü, Ereğli Ticaret Borsası’nın bir milyon üç yüz bin lira işlem hacmi olduğunu, et, süt, hububat, yaş sebze ve ağaç ürün tescillerinin ön sırada olduğunu sözlerine ekleyerek ATB yönetimine yakın ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

BİRLİKTELİKTEN TOBB GÜÇLENİR

Meclis Başkanı Osman Bağış, ATB Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, YK Üyesi Hamit Tezcan ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk’ün hazır bulunduğu ziyarette Türkiye ekonomisine yön veren 113 borsanın ilişkilerini geliştirmek zorunda olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Öncelikle Adanamıza hoş geldiniz. Birlikteliğimiz Adana-Ereğli ekonomisine katkı sağlayacağı gibi ülke ekonomisine de katkı sağlar. TOBB’a bağlı oda-borsalar birlikteliği ne kadar güçlenirse hem TOBB güçlenir hem Türkiye güçlenir hem de STK’lar güçlenir. Birliktelikten güç, kuvvet doğduğunu hepimiz biliyoruz. Biz bu birlikte çalışma içgüdümüzle ATB’deki işlem hacmimizi 25 milyar liraya çıkarma hedefindeyiz.” dedi.

BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA DEĞER KAZANIR

Adana’ya dev ve modern bir tesis kazandırdıklarının altını çizen Başkan Bilgiç, “Borsacılıkta çığır açacak borsa anlayışına uygun bir kompleks yaptık. Bu değerden tüm borsalarımız yararlanarak başarılarını daha ileriye taşımalıdırlar. Uygun, güzel örnekler çoğalmalıdır. Bilgi paylaşıldıkça değer kazanır. Bölgesel manada buna mecburiyetimiz vardır. Kendi işlerinde başarılı olan iş insanları oda-borsalarda yöneticilik yapmaktadır. Koltukların gelip geçici olduğunu bilen insanlar olduğumuzdan hepimizin amacı bölge ve ülke ekonomisine katkı koyarak hoş seda bırakmaktır.” diye konuştu.

Kompleksin gezilmesinin ardından ATB Başkanı Bilgiç, ETB Başkanı Ünlü’ye hediye verdi.