Adana Ticaret Borsası 51. Olağan meclis toplantını açan Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, Ramazan ayı bereketinin tüm insanlığı kapsadığını söyleyerek Mübarek Ramazan Bayramının tüm islam alemine hayırlara vesile olmasını istedi.

BÜYÜMEDE İSTİKRAR VE GÜVEN ORTAMI ÖNEMLİ

Aylık meclis toplantısında yaptığı değerlendirmede,Türkiyenin 2016 yılında yaşadığı sıkıntılardan istikrar ve güveni kaybettiğini, ekonomik açıdan zor bir yıl olduğunu, yalnızca %2.9 büyüme kaydettiğini hatırlatan Şahin Bilgiç, "2017 yılında yapılan reformlar, hükümetin aldığı etkin kararlarla ilk çeyrekte %5 büyüme gerçekleşmiştir. Bu büyüme beklenenin üzerindedir. 2017 yılı sonunda hem ihracatın, hem büyümenin hem de istihdamdaki artışın bu rakamların üzerinde gerçekleşeceğine inanıyoruz.
 Türkiyemizi  gerçek gündemi ve hedefine yönelterek, refah seviyesini yükseltmeliyiz. Bu yükselme için istikrar ve güven ortamı önemlidir. Adana Ticaret Borsası olarak bizler, iş hayatı olarak odalar ve borsalar, Türkiye’nin istikrarının önemini çok iyi biliyoruz. Güven ortamında hem gelişmenin hem ekonomik canlanmanın daha etkili olacağını görüyoruz. İş hayatı en küçük olumsuzluktan çok çabuk etkilenmektedir. Hem iş hayatı hem de iş hayatının temsilcileri olarak istikrar ve güven ortamını sağlama gayreti içerisinde olmanın bilincindeyiz.

DAHA ÇOK ÜRETMELİYİZ

2017 yılının ilk beş ayı göstermiştir ki, reel sektör kendine verilen desteği boşa çıkarmayarak, üzerine düşeni hakkıyla yerine getirmiştir. Bu da hükümetin yapısal reformlara istikrarlı bir şekilde devam etmesiyle hedefine ulaşacaktır.                                  
 Dengeli büyüme devam ettiği sürece ülke ekonomisinin büyüyeceğini hepimiz biliyoruz. Adana Ticaret Borsası olarak, tarım ve tarımsal sanayi bizleri daha çok ilgilendirmektedir. Adanadaki ihracatımızın %50’sinden fazlasını tarım ürünleri ve tarımsal sanayiden sağlıyoruz. Türkiye’de bu %35’ler seviyesindedir. Çukurova, verim ve bereketini göstermektedir. Bizler daha çok çalışıp, daha çok üretmeliyiz. 2017 yılının bölgemizde yetişen tüm ürünlerde bereketli olması dileğimle Ramazanınızı ve idrak edeceğimiz Bayramınızı Kutluyorum.” Diye konuştu.
Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ATB Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri borsa personeli ile bayramlaştı.