TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı yazılı açıklamada Ekim 2017’de yapılması planlanan organ seçimleri öncesi borsa aleyhine yapılan haksız saldırıları mesnetsiz buluyorum dedi.

ASKI SÜRECİ ELBİSE ASKISINDAN CEKET İNDİRME SÜRECİ DEĞİLDİR

Bilgiç, “Askı süreci elbise askısından ceket indirme süreci değildir. Borsamız kanun ve yönetmelikler çerçevesinde iş ve işlemlerini yürüten ciddi ve köklü bir kurumdur. Bazı yayın organlarına bazı üyelerimiz tarafından kötü niyetli olarak yanlış yansıtılan ve sonuçlanmadığı iddia edilen tescil işlemlerine konu ürünler, geçen yılın, mevsimi geçmiş ve bu tarihe kadar muhafazası mümkün olmayan,  hatta yeni sezon ürünlerinin piyasaya çıkmaya başladığı mandalina vb ürünlerdir.”

ÜYE MENFAATİNİ KORUMAK GÖREVİMİZDİR

Bilgiç, “Ve yapılan tescil işlemlerinde söz konusu alım satımlarla ilgili borsamız uygulaması gereği tarafların bu alım satımı teyit etmesi gerekmektedir. Ayrıca yapılan tescil işlemleri Askı’dan indirilmesi süresince mevzuat gereği yönetim kurulumuzca toplantı gündemimize alınarak değerlendirilmekte, uygun görülmesi halinde her ayın sonunda toplanan borsa meclisinin onayına sunulmakta ve borsa meclisinin uygun bulması halinde Askı’dan indirme işlemleri gerçekleştirilmektedir. Borsamız mevzuatlara bağlı faaliyet gösteren kurum olarak sadece onay merci olmayıp, hukuki sorumluluğu açısından alıcı ve satıcının hak ve menfaatlerinin korunması yönünden son derece titiz davranmak zorundadır. Çünkü borsamızdan onay alan işlemler Türk Ticaret Kanunu gereği taraflara yükümlülükler doğurmaktadır. Üyelerimizin menfaatini mevcut mevzuatlar çerçevesinde son derece koruyup, gözetmek zorundayız. Öncelikli görevimiz bu olup, sadece seçimlerde oy kullanmaya yönelik bu tip muvazaalı işlemleri sorgulamadan gerekli araştırmaları yapmadan yerine getirilmesi halinde görevimizi ihmal etmiş oluruz. Kaldı ki biz göreve geldiğimiz günden itibaren sadece seçim dönemlerinde değil, her işlemimizde bu hassasiyetle yaklaşmaktayız. Gerek şahsıma ve temsil ettiğim yüzyılı aşkındır faaliyet gösteren kurumumuza karşı yapılan haksız ve mesnetsiz suçlamalara karşı yasal başvurularımızı yapacağımızı bildiririz.”