Saimbeyli Kaymakamı Hakan Keskin, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuarda stant açarak, Saimbeyli'nin tarihi, turistik, tarımsal ve doğal güzelliklerinin tanıtılacağını söyledi.
Keskin’in, ilçenin tarımsal ve hayvansal ürünleri ile Saimbeylili kadınların el emeği göz nuru kilimlerinin sergileneceğini stantta ayrıca, ilçeye özgü endemik bir tür olan "Saimbeyli Mavisi" kelebeği ile ilçenin tarihi ve doğal dokusunun da tanıtımının yapılacağını ifade etti.
Tüm Adanalıları Saimbeyli Kaymakamlığı’nın standı ziyaret etmeye çağıran Kaymakamı Hakan Keskin, "Bölge turizmine önemli katkılar sağlayacak olan "mavi kelebek" ile bölgede üretilen doğal ürünler fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak" dedi.
 
“ADANALILARI SAİMBEYLİ’YE BEKLİYORUZ”
Genel olarak karaçam ağaçlarının olduğu Saimbeyli'de, Türkiye'deki yaklaşık 400 kelebek türünden 150-160'ını görmenin mümkün olduğunu belirten Kaymakam Keskin, ilçeye özgü Saimbeyli Mavisi’nin 20 yıl aradan sonra ilk kez 2014 yılında yeniden görüldüğünü dile getirdi.
Oldukça iri, mavi ve gösterişli bir kelebek türü olan türün Saimbeyli'de uçmasının ayrı bir güzellik olduğunu belirten Kaymakam Keskin, “Saimbeyli Mavisi, özellikle böyle doğal bir güzelliğin içinde bulunmak için önemli bir sebep teşkil ediyor. Bu anlamda Saimbeyli'nin tanıtılması ve turizminin gelişmesi anlamında da ayrı bir önem taşıyor. Bulunduğumuz bölgenin hem bu çok sayıdaki kelebek türünün korunması hem de çocuklarımıza ve geleceğimize onların sahip çıkması için buraya kültürel turların düzenlenmesi için bölgenin önemli bir potansiyel sunduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Bölge insanı için bir gelir kapısı olacak çalışmalara destek olunmasını ve sahiplenilmesini isteyen Kaymakam Keskin, "Şehrin stresinden kurtulmak isteyen Adanalı hemşerilerimizi, hafta sonları Saimbeyli'de Toroslar’ın güzelliğini keşfe davet ediyoruz" diye kouştu.
 
 
SAİMBEYLİ MAVİSİ HAKKINDA:

Saimbeyli Mavisi (Polyommatus theresiae), benzeri diğer mavi kelebeklere hatta diğer mavi çokgözlülere göre çok daha iri yapılı olup kanat açıklığı yaklaşık 4 cm civarındadır. Gerek yaşam sahasının çok dar oluşu ve gerekse gözlenen birey sayısının çok az oluşu türün hala çok nadir ve Saimbeyli´ye endemik bir tür olduğunu kanıtlamaktadır.