Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanı olmasının hem ülke, hem de Adana için şans olduğunu söyledi. Sakarya, “Sayın Fatma Güldemet Sarı’nın bakanlığı boyunca vatana ve Adana’ya çok yararlı işler yapacağına inancımız tam” dedi.

64’üncü hükümette Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilmesinin Adana’daki yankıları sürüyor. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı’ya yeni kabinede bakanlık görevi verilmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi. Başkan Sakarya, Sarı’nın mesleği ve bilgi birikimi ile bu bakanlığa layık bir kişi olduğunu ve çok iyi yöneteceğini vurguladı. Kendisinin de yakından tanıdığı Bakan Fatma Güldemet Sarı ile geçmişte 4 yıl birlikte çalışma imkanı bulduğunu da hatırlatan Ömer Faruk Sakarya, “Fatma Güldemet Sarı hanımefendinin, azimli, çalışkan, dürüst ve vizyonel kişiliği ile bakanlığı boyunca vatana ve Adana’ya çok faydalı işler yapacağına inancımız tamdır. Mesleği ve bilgi birikimi ile bu bakanlığa layıktır ve çok iyi yönetecektir” dedi. 7 Kasım sonrası oluşan siyasi tablonun istikrarı beraberinde getireceğini de kaydeden Başkan Sakarya,  şöyle konuştu: 

‘BELİRSİZLİK KALKTI’

“İş dünyası istikrar ister, belirsizlikten rahatsız olur. Haziran seçimlerinin ardından koalisyon kurulmamasıyla oluşan belirsizlik, 7 Kasım seçimlerinin ardından kalkmıştır. Bunun yanı sıra, yeni kabinede Adana’ya da bakanlık verilmesi, özellikle vizyonel dürüst, çalışkan kişiliği, azimli oluşuğuyla tanıdığımız, benim de geçmişte 4 yıl birlikte çalıştığım sayın Fatma Güldemet Sarı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na getirilmesi Adana’mız için büyük bir şanstır. Kabinede bakanımızın olması, hükümetin Adana’ya bakışı, Adana’ya verdiği önem açısından da önem arz etmektedir. Biz sivil toplum örgütlerine düşen görev kentimiz için projeler üretip, bakanımızdan Adana için hizmet isteklerinde bulunmak, Adana’nın üzerindeki toprağı silkeleyip, eski parlak günlerine gelmesi için el birliğiyle çalışmak, bakanlığımızın da desteğiyle hizmet üretmek, Adana’yı dünya kenti yapmak olmalıdır.”